Παραχωρούν τα ακίνητά τους για να γλιτώσουν τους φόρους!

Παραχωρούν τα ακίνητά τους για να γλιτώσουν τους φόρους! Facebook Twitter
3

Σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα Καθημερινή κάνει λόγο για νέες τάσεις στην αγορά των ακινήτων λόγω κρίσης. Μία απο τις τελευταίες «καινοτομίες» που έχουν κάνει την εμφάνισή τους αφορά στη δωρεάν ενοικίαση κατοικιών. Ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων σε καλές περιοχές ή απλώς άνθρωποι που αδυνατούν πλέον να συντηρήσουν το ακίνητό τους λόγω φορολογικών υποχρεώσεων και χρεών εμφανίζονται πρόθυμοι να νοικιάσουν την περιουσία τους χωρίς αμοιβή. Αυτό όμως που ζητούν είναι ο ενοικιαστής να αναλάβει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις και όλα τα έξοδα συντήρησης που απορρέουν από τη χρήση του ακινήτου.

Η εν λόγω άτυπη "συμφωνία κυρίων" είναι δύσκολο να μεταφερθεί σε επίσημο συμβόλαιο, αλλά αν ο ενοικιαστής αποδειχθεί συνεπής στις υποχρεώσεις του τότε ο ιδιοκτήτης γλιτώνει και το πιστοποιητικό ενεργειακής ταυτότητας (υποχρεωτικό σε όλες τις ενοικιάσεις κατοικιών άνω των 50 τ.μ.).

Οι τιμές των ενοικίων έχουν υποστεί 40% μείωση, σε σχέση με την περίοδο 2007-2008, ενώ το 20% των διαμερισμάτων παραμένει σήμερα κενό. 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM