Οι Έλληνες αισθάνονται θλιμμένοι και μόνοι, αλλά ζουν περισσότερο.

Οι Έλληνες αισθάνονται θλιμμένοι και μόνοι, αλλά ζουν περισσότερο. Facebook Twitter
1

Οι Έλληνες αισθάνονται θλιμμένοι, μόνοι, εργάζονται περισσότερο από τους άλλους και παίρνουν μικρότερους μισθούς από το μέσο όρο στην Ευρώπη. Από την άλλη όμως, ζουν περισσότερο. 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ που αναλύει η Καθημερινή, η Ελλάδα δεν είναι ούτε η καλύτερη, ούτε η χειρότερη χώρα να ζεις. Όμως με 25% μείωση εισοδημάτων και 27% ανεργία, κινείται στις τελευταίες θέσεις.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως των Ελλήνων φαίνεται να είναι κοινωνικά και ψυχολογικά. Ο δείκτης ευτυχίας της έκθεσης έδωσε στην Ελλάδα μόλις 1.3 πόντους με άριστα το 10. Οι Έλληνες αισθάνονται αβοήθητοι και μόνοι, με 81% να απαντούν ότι έχουν κάποιον άνθρωπο να ζητήσουν βοήθεια με το μέσο όρο των χωρών να είναι στο 90%.

Το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα φθάνει τα 15.726 ευρώ, ενώ το μέσο εισόδημα στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 17.728. Οι Έλληνες δουλεύουν 2.032 ώρες το χρόνο, ενώ ο μέσος όρος είναι 1.776. Η Ελλάδα έχει επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων, αλλά την ίδια στιγμή έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων που δεν δουλεύουν. Το επίπεδο της εκπαίδευσης είναι χαμηλό με τους Έλληνες μαθητές να συμπληρώνουν 473 πόντους στα τεστ απέναντι σε 497 πόντους που είναι ο μέσος όρος.  

Οι Έλληνες όμως ζουν περισσότερο, με το προσδόκιμο ζωής να ξεπερνά τα 80 χρόνια. Το σύστημα υγείας επίσης συγκέντρωσε περισσότερους πόντους από το μέσο όρο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός του ανωτέρω καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM