Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ο βασανισμός ζώου μετατρέπεται σε κακούργημα

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ο βασανισμός ζώου μετατρέπεται σε κακούργημα Facebook Twitter
Σπύρος Στάβερης/ LIFO
0

Το αδίκημα του βασανισμού ζώου μετατρέπεται σε κακούργημα, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αφορμή για την απόφαση αποτέλεσαν τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή την εβδομάδα προκάλεσε σοκ η καταγγελία σύμφωνα με την οποία καθηγητής στη Νίκαια φέρεται να μαχαίρωσε σκύλο, στη μέση του δρόμου. Είχε προηγηθεί το περιστατικό άγριας κακοποίησης σκύλου στα Χανιά, από 55χρονο.

Ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, μετά το περιστατικό στην Κρήτη, είχε προαναγγείλει αυστηροποίηση των ποινών για τους βασανιστές ζώων, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία τους.

Περιστατικά βίας σε βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων, συμπλήρωσε.

Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Βορίδης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, με τον ακτιβιστή Παναγιώτη Μήλα, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει, με τη συνεργασία των δήμων, παράρτημα αστυνομίας ζώων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ