ΣτΕ: Προσωρινή διαταγή για συνέχιση των έργων στις Σκουριές

ΣτΕ: Προσωρινή διαταγή για συνέχιση των έργων στις Σκουριές Facebook Twitter
1

Προσωρινή διαταγή για τη συνέχιση των εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές εξέδωσε το το Συμβούλιο της Επικρατείας.  

Η πρόεδρος του Ε' Τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να συνεχιστούν τα κατασκευαστικά έργα (εκσκαφές, βάθρα, κ.λπ.) για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της εν λόγω εταιρείας.

Το αίτημα προς το ανώτατο δικαστήριο ήταν να ακυρωθεί και να ανασταλεί το σήμα του προϊσταμένου του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη προς το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Αρναίας. Το επίμαχο σήμα ανέφερε: «Παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός) να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης». Επίσης, ζητούσε και την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε αφορά στη συνέχιση των έργων, στο σκέλος των εργασιών εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Τα επίμαχα έργα αφορούν εκσκαφές και την κατασκευή βάθρων για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του μεταλλείου χρυσού. Δηλαδή, στα βάθρα αυτά θα στηριχθούν οι πυκνωτές τελμάτων, οι πυκνωτές προϊόντων, οι σφαιρόμυλοι και οι μύλοι του εργοστασίου εμπλουτισμού, οι αναγκαίες σωληνώσεις κ.λπ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης"ΣτΕ: εγγύηση, δουλεύει όταν όλα τα άλλα σταματούν. Με μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον και τους κατοίκους των περιοχών.Η μαζική απογύμνωσή του τα τελευταία χρόνια από τους παλαιας κοπής νομικούς και το "νέο αίμα" στη σύνθεση (καθόλου τυχαίο) έχει οδηγήσει σε απανωτές υποστηρίξεις μεγαλοεργολάβων (Κερατέα, Σκουριές, Χωροθέτηση Αιολικών Πάρκων).