Athens Alter Summit

Athens Alter Summit Facebook Twitter
0

Η καρδιά της αντιμνημονιακής Ευρώπης χτυπάει στην Αθήνα. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, μετά την ολοκλήρωση του Alter Summit, δηλαδή της συνοδού των εναλλακτικών κινημάτων. Εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων, καθώς και χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν να μπει τέλος στη λιτότητα.

Μετά από δύο ημέρες συζητήσεων, οι σύνεδροι κατέληξαν «στο Μανιφέστο της Αθήνας». Μεταξύ άλλων ζητούν να υπάρξει μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους, ακύρωση του μνημονίων καθώς και αύξηση των φόρων για τους πλούσιους.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τη δράση των κοινωνικών κινημάτων που μάχονται κατά της λιτότητας. Θέλουμε να χτίσουμε μια άλλη Ευρώπη. Γι αυτό και λέμε «Φτάνει με την λιτότητα!» δηλώνει μια διαδηλώτρια. «Εδώ και πολλά χρόνια, διαφωνούμε με τις πολιτικές της Ευρωπαικής Ενώσης Προσπαθούμε να διατυπώσουμε εναλλακτικές προτάσεις και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που επιβάλλονται στους λαούς μας» υποστηρίζει ένας διαδηλωτής. Η επιλογή της Αθήνας ως τόπος συνάντησης, μόνο τυχαία δεν είναι.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματόζωο των καταστροφικών μέτρων που λιτότητας αλλά και το σημείο αναφοράς της αντίστασης των απλών πολιτών».

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινήσεις

Ελλάδα / Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινήσεις

«Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε», είχε γράψει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
NEWSROOM