BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Η κρίση κατεβάζει τα ρολά και στα περίπτερα

Η κρίση κατεβάζει τα ρολά και στα περίπτερα Facebook Twitter
3

Ρολά κατεβάζουν το ένα μετά το άλλο τα περίπτερα, ακόμη κι αυτά που βρίσκονται σε «προνομιούχους» κεντρικούς δρόμους, καθώς έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ήδη 80.000 οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, ενώ πολλοί φοβούνται ότι η κατάσταση στον κλάδο θα επιδεινωθεί.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην Αθήνα από 5.500 περίπτερα που υπήρχαν το 2009, έχουν μείνει τώρα 3 χιλιάδες ενώ πανελλαδικά ανοικτά παραμένουν 11.500 περίπτερα από 17.500 το 2009.  

«Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά... Είναι το θέμα με τα καπνικά, το πολυνομοσχέδιο και η απελευθέρωση του επαγγέλματος, τα προβλήματα με τους δήμους και τις απαιτήσεις τους. Και φυσικά η εγκληματικότητα, για την οποία δεν μιλάει κανένας», δηλώνει στο Έθνος ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Επαγγελματιών Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Μικρής Λιανικής Αττικής Γιώργος Δούκας.

3

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Ελλάδα / Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησε ο εισαγγελέας - «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μήπως τα περίπτερα ήταν ήδη πάρα πολλά???λεω εγώ τώρα.....όπως και τα φαρμακεία είναι πάρα πολλά όπως και οι δικηγόροι και οι γιατροί είναι παρα πολλοί. Τι φταίνε θα μου πεις? Κακός κρατικός σχεδιασμός θα σου πω εγώ. Η κρίση ουδεμία σχέση έχει.
Το προβλημα ειναι το θεσμικο πλαισιο των περιπτερων, το καρκινωμα των εφημεριδοπωλων, η παραλογη συνεχιση του Υπουργειου Αμυνας ως ρυθμιστικης αρχης των περιπτερων, τα χαιλικια πολλων περιπτεραδων που αντι να δουλευουν τα περιπτερα τους προσελαβαν 2 και 3 υπαλληλους και εκεινοι αραζαν, ο υπερβολικα τεραστιος αριθμος περιπτερων/σημειων πωλησης τυπου κατα κεφαλην, οι χιλιαδες τιτλοι περιοδικων και εφημεριδων οι οποιοι φορτωναν με πολυ μεγαλο ογκο δουλειας τα περιπτερα κλπ κλπ.Τα προβληματα προυπηρχαν ακομα και οταν τρωγαμε με χρυσα κουταλια. Η διαφορα ειναι οτι τωρα δεν μπορουν να αγνοηθουν.