«Μακριά από το Σούλι η Χρυσή Αυγή»

«Μακριά από το Σούλι η Χρυσή Αυγή» Facebook Twitter
12

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ζητά από τη δήμαρχο του Σουλίου να μην προσκληθεί η Χ.Α. στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην περιοχή. Η Συνομοσπονδία επικαλείται την περυσινή παρουσία της Χ.Α. στις εκδηλώσεις, καταλογίζοντας της ότι κατάφερε «να μολύνει τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του έπους των Σουλιωτών».

Επίσης κάνει λόγο για ''πολιτικό φορέα που εκφράζει το ναζισμό και τον φασισμό στη χώρα'' και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συμβάλλουμε ενωτικά και αποφασιστικά στην εξάλειψη του βρωμερού, δολοφονικού και απάνθρωπου φαινομένου που λέγεται ''χρυσή αυγή''.

Τονίζει, δε, ότι σε αντίθετη περίπτωση η Οργάνωση δεν θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις.

Ολόκληρη η επιστολή

''Κυρία Δήμαρχε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη συνεδρίαση της 22 Απριλίου 2013, συμπεριέλαβε ως θέμα ημερήσιας διάταξης και την συμπεριφορά της ''χρυσής αυγής'' κατά τις περυσινές γιορτές του Σουλίου, στις οποίες, με την παρουσία της, τις πράξεις της και τις εκφράσεις των μελών της επεδίωξε και πέτυχε να μολύνει τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του έπους των Σουλιωτών. Εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον ηρωϊσμό, την αυτοθυσία για την πατρίδα και τη λευτεριά· ιδέες που ούτε κατά διάνοια προσεγγίζουν το φασιστικό αυτό πολιτικό μόρφωμα.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι  ότι η χρυσή αυγή είναι ο πολιτικός  φορέας που εκφράζει το ναζισμό και το φασισμό στη χώρα μας , ο οποίος αποτελεί το αποσταγμένο και αποκρυσταλλωμένο σύστημα στόχων και πεποιθήσεων του πλέον αντιανθρωπιστικού καθεστώτος.

Σταθερή και μόνιμη επιδίωξή της είναι η διείσδυση και επικράτηση των φασιστικών ιδεών, αντιλήψεων και πρακτικών, καθώς προτιμούν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μονόλογο τον οποίο επιβάλλουν δια του τραμπουκισμού.

Δυστυχώς σήμερα λόγω της οδυνηρής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας, τον οποίο χωρίς να το θέλει και δίχως να το ξέρει οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού , η ''χρυσή αυγή'' βρίσκει αποδέκτες και ανάμεσα στους δικαιολογημένα οργισμένους και αγανακτισμένους νέους μας.

Ως υπεύθυνοι φορείς έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε αυτό το τμήμα της νεολαίας μας, που είναι το μέλλον της χώρας μας, να μην ταυτίζει τον εαυτό της με ένα φασιστικό, ναζιστικό παρελθόν και με ένα εξ ίσου αποκρουστικό νεοναζιστικό παρόν και μέλλον .

Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συμβάλλουμε ενωτικά και αποφασιστικά στην εξάλειψη του βρωμερού, δολοφονικού και απάνθρωπου φαινομένου που λέγεται ''χρυσή αυγή''.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε, εκτιμώντας και την δική σας δημοκρατική ευαισθησία να ζητήσει από εσάς που είστε η Διοργανώτρια των εορτών του Σουλίου να μη προσκαλέσετε κατά τις επικείμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν τη 26 Μαΐου 2013, το εν λόγω κόμμα, είτε τοπικό ή περιφερειακό εκπρόσωπό του.

Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι η Οργάνωσή μας που συμμετέχει κάθε χρόνο, δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς εκδηλώσεις.»

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
οι Ηπειρώτες ζητούν..εγώ διαβάζω ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,δηλαδή για να καταλάβω μια συνομοσπονδία συνεδριάζει και αποφασίζει για τους Ηπειρώτες χωρίς να τους ρωτήσει?'Η έγινε κάποιο δημοψήφισμα και δεν το μάθαμε..Με λίγα λόγια 5-6 άτομα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο και μένουν όλοι στην Αθήνα και όλος τυχαίως ανήκουν στο Πασοκ και στο ΚΚΕ πήραν απόφαση για χιλιάδες ηπειρώτες.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία δεν είναι για διάβασμα, είναι για συμμετοχή. Όποιος ενδιαφέρεται, συμμετέχει ενεργά. Γι'αυτό υπάρχουν τα τοπικά συμβούλια που την απαρτίζουν κι όχι 5-6 μέλη. Μπράβο για την φετινή της απόφαση, κρίμα που δεν έγινε και πέρυσι.
Δηλαδή εσύ thodori1981 θα ψήφιζες υπέρ του να έρθει η Χ.Α. να τιμήσει τη μνήμη των σουλιωτών;Θεωρείς ότι σε τιμά η ύπαρξη της Χ.Α.;Εκτός αν έρχεται για να τιμήσει τον Πήλιο Γούση
φίλε μου Μένη με κάποια συμφωνω με κάποια διαφωνώ,θα μπορούσε να υπάρχει ένα πιο μετριοπαθές κόμμα στον πατριωτικό χώρο αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.Θα θελα να μου λύσεις μια απορία όμως,γιατί γίνεται θέμα αν θα παρευρεθεί η Χ.Α. και 'οχι αν θα πρέπει να απαγορευτεί στο Συριζα,στο ΚΚΕ και στην Δημαρ να πάνε?Αν δεν κάνω λάθος τα τρία αυτά κόμματα υποστηρίζουν ότι περνούσαμε καλά στην Τουρκοκρατία,ότι είχαμε προνόμια και ότι όποιες επαναστάσεις έγιναν δεν ήταν εθνικές αλλά ο μόνος λόγος ήταν ότι χάσανε τα προνόμιά τους,άρα ποιος ο λόγος να τιμάνε αυτά τα κόμματα το 1821?Ας αφήσουνε εμάς τους φασίστες που πιστεύουμε,εστω και λάθος για σας,στον εθνικό χαρακτήρα της επαναστασης να τους τιμάμε..Δεν γίνεται να είσαι και έτσι και αλλιώς,όλα για τους ψήφους!
αγαπητέ thodori,με κάποια συμφωνείς με κάποια διαφωνείς; Το ίδιο κι εγώ με τα περισσότερα κόμματα. Το θέμα είναι πόσο διαφωνείς με όσα διαφωνείς.Πολλές φορές εκπρόσωποι της ευρύτερης αριστεράς έχουν εκφράσει ακραίες τοποθετήσεις σχετικά με ζήτήματα ιστορικά/εθνικά. Αυτό όμως δεν είναι το θέμα. Παρότι πολλοί μπορεί να διαφωνούν με το ένα ή το άλλο κόμμα, στην περίπτωση της Χ.Α. μιλάμε για μια μιλιταριστική (εγέρθητω) νεοναζιστική οργάνωση που αν πραγματικά σε ένοιαζαν τα εθνικά ιδεώδη θα αισθανόσουν προσβεβλημένος που βρίσκεται εντός κοινοβουλίου. Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι όταν πέθανε ο Ες (ναι.. των Ες-Ες) η Χ.Α. εξέδωσε συλληπητήρια ανακοίνωση, έτσι;Ενα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο: Ασχετα με το προς τα που ανήκουν πολιτικά όσοι δεν ψηφίζουν Χ.Α., συμφωνούν όλοι σε ένα πράγμα, ότι ένα φασιστικό κόμμα δεν έχει θέση στη χώρα αυτή. Αυτό είναι ίσως το μόνο κοινό στην πολιτική σκέψη του 90% των Ελλήνων που έχουν αρκετό IQ για να μην ψηφίσουν Χ.Α. Ναι φίλε μου. 90%.Και εν κατακλείδι ένα newsflash!Tο Σούλι δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική επανάσταση (που αναφέρεις). Τα γεγονότα του Σουλίου προηγούνται της επανάστασης.
πρώτον φίλε Μένη δεν μου απάντησες τι δουλειά έχουν αυτά τα κόμματα στην συκεκριμένη εκδήλωση και προφανώς όταν έλεγα για 1821 δεν εννοούσα μόνο τα γεγονότα στο Σούλι αλλά όλες τις έκδηλώσεις που σχετίζοντε με την Τουρκοκρατία.Οσο για το αν συμφωνώ ή όχι σου είπα είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και αλλάζουμε θέμα κάτι που δεν είναι ωραίο,μιλάμε για εκδηλώσεις και στεφάνια και θα μιλήσουμε τώρα για IQ και άλλα τέτοια..παρόλα αυτά θα σου απαντήσω έστω και εν συντομία,τιμούν τον Ες όπως το ΚΚΕ και το Συριζα τίμησε τον Χότζα που ευθύνεται για σφαγές χιλιάδων Ελλήνων Β.Ηπειρωτών,ναι του Χότζα!Τουλάχιστον ο Ες δεν ευθύνεται για σφαγές Ελλήνων,για τον Ες μιλάω και όχι για την ναζιστική Γερμανία.Το ΚΚΕ είναι Σταλινικό κόμμα,να μην σου θυμίσω στα πόσα εκκατομύρια υπολογίζοντε οι νεκροί κατά την περίοδο του Στάλιν,αυτά δεν έχουν καταδικαστεί ποτέ απο το ΚΚΕ και φυσικά κανένας δημοσιογράφος δεν έχει κάνει ποτέ τέτοιες "αδιάκριτες" ερωτήσεις.Προφανώς και οι δύο μεριές τιμούν την ιδεολογία των ατόμων αυτών αφου ταυτίζονται οι μεν ΧΑ με τον Ες και οι δε του ΚΚΕ με τον Σταλιν και τον Χοτζα.όσο το άλλο είναι αστείο επειχήρημα για το 90%,αν το θέτεις έτσι και το 95% έχει μυαλό και δεν ψηφίζει το ΚΚΕ και αν το δεις και αλλιώς το 40% κατά την γνώμη σου έχει υψηλό IQ παρότι ψηφίζει ακόμα Πασόκ και ΝΔ
το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα με τα δικά του συμπλέγματα.Το ΚΚΕ αγάπησε Χότζα, η ΝΔ αγάπησε Θάτσερ, το ΠΑΣΟΚ αγάπησε Καντάφι.Η διαφορά ξέρεις ποια είναι;Ότι το οποιοδήποτε κουκουε, δεν προσπάθησε ποτέ να επιβάλλει με τη βια τη γνώμη του στην κοινωνία. Διαφώνησε, διαφωνεί, φωνάζει, τσιρίζει (και όχι μόνο αυτό) αλλά δεν έκανε τη σημαία λοστό να ορμήσει σε όποιον έχει ταυτίσει ως εχθρό, δεν εξέφρασε ποτέ ρητορική απόλυτου μίσους και δεν απείλησε τους αντιφρονούντες με θάνατο ή χειρότερα. Προφανώς αγνοείς ότι η Χ.Α. απειλεί ανοιχτά κάθε μετανάστη στη χώρα. Και το αν θεωρείς ότι αυτό που κάνει το ΚΚΕ είναι λάθος, τότε γιατί δικαιολογείς το λάθος της Χ.Α.; Συμφωνείς λίγο δηλαδή με την ιδεολογία του Φασισμού/Ναζισμου/Ρατσισμού; Αυτά αγόρι μου δεν έχουν λίγο ή πολύ. Και λίγο να συμφωνείς μαζί τους, γίνεσαι εξ'ολοκλήρου ίδιος μ'αυτούς.
να σου απανήσω για άλλη μια φορά σε όλα αυτά τα ασχετα με το θέμα που μου λες αν και η μόνη απάντηση που πήρα από σένα είναι:"Ε,εντάξει,έχουν λίγο ακραίες θέσεις στα εθνικά,το ΚΚΕ έχει κάποια συμπλέγματα..",ουσία μηδέν.μη μου πεις ότι δεν έχεις ζήσει την βία της αριστεράς γιατί τότε πρέπει να ζεις στα βουνά και να είσαι μικρός.Από που να αρχίσω,από τις μολότοφ,τους ξηλοδαρμούς,τα καλασνικοφ,το κάψιμο πόλεων,την βία σε φοιτητικές συνελεύσεις,το ξήλο σε πορείες με καδρόνια,την φωτιά και το κάψιμο ανθρώπων,αστυνομικών,ληστείες τραπεζών αν δεν τα βλέπεις αυτά τι να πω..κατά τα άλλα μας λες ότι δεν σ αρέσει η βία,αν ίσχυε αυτό δεν θα ήσουν αριστερός!Αλλά σας αρέσει η βία,αρκεί να είναι αριστερή βία,είναι η βία για καλό,τότε να μην σε παρεξενεύει και η βία από τν άλλη μεριά.Αν απειλούνταν οι μετανάστες απο την ΧΑ δεν θα υπήρχε κανένας τώρα,φυσικά και υπάρχουν κάποια περιστατικά τα οποία όμως πάντα καταδικάζοντε και από την ΧΑ και από την πλειοψηφία του κόσμου που ψηφίζει ΧΑ.Αντιθέτως καμία τρομοκρατική ενέργεια,καμία επίθεση εναντίων της ΧΑ δεν έχει καταδικαστεί από κανένα κόμμα της αριστεράς,αντιθέτως μια βουλευτής του Συριζα είχε πει ότι θα δικαιολογούσε την δολοφονία φασιστών.Τώρα για φασισμό,ναζισμό,ρατσισμό,διαβασε τι ακριβώς είναι αυτα και ρώτα με κάτι συγκεκριμένο για να σου πω αν συμφωνώ ή όχι