Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα με φάρμακα

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα με φάρμακα Facebook Twitter
2

Πολλά πλοκάμια φαίνεται ότι είχε το κύκλωμα των  φαρμάκων που εξάρθρωσε η αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ. Χθες το βράδυ συνελήφθησαν, σύμφωνα με τα Νέα, τουλάχιστον 3 γυναικολόγοι και άλλα 15 άτομα στη Θεσσαλονίκη ενώ προσαγωγές έγιναν και στην Αθήνα.

Στο πολυδαίδαλο κύκλωμα εμπλέκονται γιατροί, ιατρικοί επισκέπτες, φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές, φαρμακεία και φαρμακαποθήκες.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι επίσης γιατροί και υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών που κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν με δύο τρόπους: από τη μία άδειαζαν την ελληνική αγορά από ακριβά φάρμακα και τα πουλούσαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και από την άλλη εισήγαγαν-κυρίως από την Τουρκία- παράνομα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την εξωσωματική γονιμοποίηση και δεν είναι εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Με εταιρία-μαϊμού τα μέλη της σπείρας αγόραζαν, σύμφωνα με το Έθνος, ακριβά φάρμακα, κυρίως αντικαρκινικά, δημιουργώντας τεχνητή έλλειψη και στη συνέχεια τα εξήγαγαν παράνομα, χωρίς δασμούς πουλώντας τα ακριβότερα σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Σουηδία.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος στηρίζει την προσπάθεια πάταξης τέτοιων φαινομένων:

«Σε μια τόσο κρίσιμη για την υγεία εποχή στη χώρα μας, ο ΣΦΕΕ τάσσεται υπέρ της εξυγίανσης της ελληνικής αγοράς από τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές και υπέρ των εντατικών ελέγχων για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων.

Η Πολιτεία θα πρέπει  να στηρίξει την ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου οι έλεγχοι πιστοποίησης να ενταθούν και οι διαδικασίες να είναι λιγότερο χρονοβόρες.  Την ανάγκη αυτή επιτείνει η τρέχουσα συγκυρία, που η λήψη επώδυνων μέτρων συντελεί, μεταξύ άλλων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τα φάρμακα στη χώρα μας αφήνοντας πρόσφορο το έδαφος για κερδοσκοπία μέσω των επανεξαγωγών τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM