10 μήνες σε φοιτητές που έσκισαν ελληνικές σημαίες

10 μήνες σε φοιτητές που έσκισαν ελληνικές σημαίες Facebook Twitter
90

Σε δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών δυο φοιτητές που τον Αύγουστο του 2012 έσκισαν ελληνικές σημαίες και βανδάλισαν γραφεία του ΛΑΟΣ και τη Χρυσής Αυγής.

«Αν δεν σας αρέσει να είστε στην Ελλάδα, να αλλάξετε χώρα. Κουκούλες φοράνε μόνο οι ρουφιάνοι και οι θρασύδειλοι», είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και ζήτησε την καταδίκη τους σε δύο χρόνια φυλάκισης για περιύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου.

Οι δύο καταδικασθέντες είναι σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών και ανήκουν στο  «Αναρχοαυτόνομο Στέκι Φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών».

90

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
@steppenwolf στην Αμερικη οπως αναφερει ειναι ΟΚ να καις την Αμερικανικη σημαια με την βασικη και κρισιμη προυποθεση βεβαια ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ το πανι. υπαρχει διαφορετικο αξιακο συστημα αλλα υπαρχει. καλώς ή κακως καθε συγκροτημενη συλλογικοτητα πορευεται με ενα τετοιαο.Δεν μπορω να φανταστω καν τι ποινη θα φας στο US αν καψεις σημαια που δεν σου ανηκει lol
@atman 22.4.2013 | 14:50Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Αυτή η λεπτομέρεια της δράσης των αναρχοαυτόνομων μου είχε διαφύγει. Άλλο η ελευθερία του λόγου κι άλλο να καταστρέφεις ξένη περιουσία.
> «Αν δεν σας αρέσει να είστε στην Ελλάδα, να αλλάξετε χώρα» είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και ζήτησε την καταδίκη τους σε δύο χρόνια φυλάκισης για περιύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου.[Texas v. Johnson](http://bit.ly/ZGJVfW):> Texas v. Johnson, 491 U.S. 397 (1989), was an important decision by the Supreme Court of the United States that invalidated prohibitions on desecrating the American flag enforced in 48 of the 50 states. Justice William Brennan wrote for a five-justice majority in holding that the defendant Gregory Lee Johnson's act of flag burning was protected speech under the First Amendment to the United States Constitution. [United States v. Eichman](http://bit.ly/17crghl):> United States v. Eichman, 496 U.S. 310 (1990) was a United States Supreme Court case that invalidated a federal law against flag desecration as violative of free speech under the First Amendment to the Constitution.
Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι μια καλή χώρα για να πάνε να μείνουν οι αναρχοαυτόνομοι είναι οι ΗΠΑ, όπου θα έχουν το δικαίωμα να καίνε όσες σημαίες θέλουν. Κι όμως οι αναρχοαυτόνομοι δεν θεωρούν τις ΗΠΑ ελεύθερες.
@Συμεων διαστρευλώνεις συνεχώς τα λόγια μου και το γεγονός, γι αυτό είναι και η τελευταία φορά που θα σου απαντήσω και ελπίζω να γίνω σαφής αυτή τη φορά.Δεν συμφωνώ με την πράξη!! Δεν την χαρακτήρισα ποτέ αντιφασιστική!! Απλά επειδή όπως είπα ανήκω στο στενό συγγενικό κύκλο των παιδιών, τυχαίνει να γνωρίζω τα πράγματα από κοντά.. Δεν το επέλεξα, ούτε το απολαμβάνω να βρίσκομαι μέσα σε αυτήν την ιστορία, απλά έτυχε!Το ρεπορτάζ όπως λες, ή η απλή αναπαραγωγή της είδησης σου τονίζω ότι είναι κατά κύριο λόγο ανυπόγραφα! Με άλλα λόγια ο καθένας μπορεί να γράψει ο,τι θέλει κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία. Γι'αυτό ακριβώς το λόγο θέλησα να πω τα γεγονότα όπως τα είδα και τα βίωσα εδώ και μήνες τώρα. Για μας που το ζούμε εκ των έσω δεν είναι μια είδηση σε ένα blog. Αν εσύ προτιμάς να βασιστείς μόνο στο "ρεπορτάζ" είναι δικαίωμά σου, αλλά ίσως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ακούσουν και μια άλλη άποψη, να προβληματιστούν και να κρίνουν.Εν πάση περιπτώσει, τα παιδιά δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και έχουν ακόμη πολύ δρόμο μέχρι το τέλος της ιστορίας αυτής. Πιστεύουμε όλοι γύρω τους (εμείς οι μη αντικειμενικοί!) ότι η πράξη τους ήταν επιπόλαια και μη σκόπιμη. Έπρεπε να υπάρξει τιμωρία, αφού τελέστηκε ποινικό αδίκημα. Απλά ελπίζουμε το κράτος και η κοινωνία κάποια στιγμή να δει τους πραγματικούς εχθρούς και εκεί να εξαντλήσει την αυστηρότητά της.
Όσο σαφής είσαι , άλλο τόσο διαστρεβλώνω τα λόγια σου. Όταν δηλώνεις -για ξεκάρφωμα- μη σύμφωνη με την πράξη και συγχρόνως 1) επιχειρείς να εξουδετερώσεις κάθε επιχείρημα των επικριτών αυτής της πράξης , 2) προσκαλείς σε αναζήτηση του πραγματικού θύτη και θύματος στην περίπτωση αυτή , 3)χαρακτηρίζεις την αντίδρασή τους υγεία και διεκδίκηση του δικαιώματος σε μια αξιοπρεπή ζωή 4) αμφισβητείς εμμέσως πλην σαφώς ότι ζούμε σε συνθήκες δημοκρατίας και 5) προβλέπεις μάλλον με υπερηφάνεια ότι αυτά τα σκατά θα αλλάξουν τον κόσμο , τότε το μόνο που ΔΕΝ κάνεις είναι να καταδικάσεις απερίφραστα την πράξη τους . Για τη σύγχυσή σου πάντως έχεις τουλάχιστον την κατανόησή μου αφού το αίμα νερό δεν γίνεται . Αλλά μην μας τη λες κι από πάνω. Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα.
Γενικως ειναι μαλλον βλακεια να σκιζεις σημαιες και ποσο μαλλον του κρατους που αντιπροσωπευει ολους μας.Η δικαιολογια ομως της εισαγγελεως ειναι η κλασικη ακροδεξια "να φυγετε απ τη χωρα, δεν ειστε αρκετα ελληνες" κλπΜαλλον θα πρεπε να κοπτεται περισσοτερο για εγκληματα κατα της ζωης πολιτων, που εχουν κινδυνευεσει παμπολλες φορες απο "πατριωτες" με πολλες σημαιες...Γενικα οταν η συζητηση περιστρεφεται γυρω απο σημαιες, συμβολα κλπ ...εχει χαθει η ουσια...και τα πραγματα πανε ασχημα...και πανε μερικοι να δικαιολογηθουν με τα "συμβολα".
Η ιδέα της πανανθρώπινης ένωσης είναι υπέροχη.Μπορούμε φυσικά να γίνουμε όλοι ένα. Χωρίς καμία διαφοροποίηση.Βέβαια, σκέψου ότι τότε θα ήταν ακόμη ευκολότερο να κυβερνηθούμε.Εξάλλου αυτό δεν αποζητά και η 'παγκοσμιοποίηση;'
Μένη, Μένη, Μένη... από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω:α) Το να "γίνουμε όλοι ένα" κανείς δε το έθεσε στην κουβέντα, εσύ το έθεσες (αυτή η συλλογιστική-ρητορική λέγεται και straw-man argument), ούτε είναι εφικτό. Βέβαια, το να μη σφαζόμαστε μεταξύ μας για τον αυτοκράτορα, το βασιλιά, (παλιότερα) ή για τη θρησκεία και τους εθνικισμούς (στην εποχή μας), είναι ένα καλό ζητούμενο, δε συμφωνείς;β) Από που προκύπτει ότι η απόρριψη, αμφισβήτηση και αποκαθήλωση των συμβόλων (θρησκευτικών, εθνικών, πολιτικών, whatever) προκαλεί ευκολοκυβέρνητους πολίτες; Ίσα, ίσα το αντίθετο συμβαίνει. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο ευκολοκυβέρνητο υπήκοο από αυτόν που ακολουθεί τυφλά το σύμβολο που του μάθανε από τα γενοφάσκια του. Think about itγ) Γενικά το σχόλιο σου αποπνέει λίγο από το μύθο της φράσης Κίσσιγκερ (δεν πιστεύω να τον πιστεύεις τον μύθο, ακόμα έτσι; http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=373607) Κι αν βαρέθηκες να διαβάσεις την πολυλογία μου παραπάνω, αφιέρωσε 2 λεπτάκια στον κο Carl Sagan. He got news for you...http://www.youtube.com/watch?v=K7L-d-mKxnU
Μάλλον η Εισαγγελέας δε θα καταλάβαινε ποτέ τι διδάσκει εδώ ο μέγας Carlin.Κατά τα λοιπά, αυτό το "αδίκημα", όπως και η βλασφημία δε θα έπρεπε καν να υπάρχει. Ο σεβασμός κερδίζεται δεν επιβάλλεται.Υ.Γ. Και αυτή η λατρεία στα σύμβολα (εθνικά, θρησκευτικά κλπ), δεν είναι ασύνδετη με με το φασισμό-εθνικισμό που έχει βαρέσει Limit-up.
Καλά, η εισαγγελέας που τους είπε "αν δε σας αρέσει η Ελλάδα να αλλάξετε χώρα" βλαμμένη είναι??? Έχει ιδέα τι αγγούρι είναι να κάνεις ακύρωση/αλλαγή υπηκοότητας??? Εγω που εχω δύο, έψαξα να βρω πως μπορεί να γίνει να αφήσω την Ελληνική και να κρατήσω μόνο την άλλη και το τι γραφειοκρατία θέλει δε φαντάζεστε. Ας έρθει να μου πει η εισαγγελές πως να το κάνω και τα λέμε...
Μάιστα,που λέει και μια ψυχή.Περιύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου...εν έτει 2013...Τι μας νοιάζουν οι βανδαλισμοί,σημασία έχει που πείραξαν την σημαία...Παραφράζοντας την παλιά διαφήμιση σοκολάτας:Πιο οπισθοδρομική γίνεται;Δε γίνεται!!!!!!
Πολέμησαν για την ελευθερία φυσικά. Αλλά πολέμησαν με αυτή τη σημαία στο χέρι. Και δεν τη θεωρούσαν βδελυρή και σύμβολο του σάπιου κράτους (που και τότε υπήρχε).
@adiexodo θα σοκαριστεις αν δεις δηλ φωτο του Αρη (βελουχιωτη) ή του ΕΑΜ με την ελληνικη σημαία ε; Διαβασε τι ελεγε ο Αρης το 44΄οταν ο εμφυλιος ειχε ηδη λιγο η πολυ ξεκινησει http://www.zougla.gr/blog/article/615527
Κατ'αρχήν να πω ότι τυχαίνει να γνωρίζω τόσο το περιστατικό, όσο και τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτό, γι' αυτό και παρεμβαίνω. Γιατί οι ανακρίβειες τείνουν να γίνουν -αν μη τι άλλο- ενοχλητικές για όσους γνωρίζουμε από κοντά τα γεγονότα.Πρώτον τα παιδιά δεν έσκισαν τη σημαία, απλά την κατέβασαν. Δεύτερον οι περιβόητοι βανδαλισμοί ήταν συνθήματα κατά του φασισμού που έγραψαν στους τοίχους. Και τρίτον δε φορούσαν κουκούλες αλλα καπέλα, γεγονός που η "κυρία" εισαγγελέας διαστρέβλωσε επανειλημμένα. Δεν το υποστηρίζουν μόνο οι ίδιοι αλλά και τα άτομα που τους αναγνώρισαν είπαν πως δε φορούσαν κουκούλες. Όπως και να χει αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα για το οποίο δεν έχουν δικαστεί ακόμη και άρα ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.Αυτά περί των γεγονότων όπως πραγματικά έχουν. Όσο για αυτό που ειπώθηκε πως τα παιδιά αυτά δεν υπολογίζουν πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια θα ήθελα να πω οτι πρώτον για ποια πατρίδα μιλάμε; Γι' αυτήν που προτείνει 2 χρόνια φυλάκισης σε 2 παιδια, μη αναγνωρίζοντας τους κανένα ελαφρυντικό και αφήνει ατιμώρητους τους κλέφτες και, ας μη φοβόμαστε τα λόγια, δολοφόνους ενός ολόκληρου λαού; Για τη θρησκεία δεν θα πω κάτι, καθώς δεν την προσέβαλαν το θρησκευτικό αίσθημα κανενός με την πράξη τους. Το αν ασπάζονται η όχι το Χριστιανισμό είναι δικαίωμα τους. Ανεξιθρησκεία έχουμε (λέμε τώρα...!!). Τέλος για την οικογένεια, μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι τα παιδιά αυτά αγαπούν και σέβονται τις οικογένειές τους όπως και οικογένειές τους αυτά. Έχουν μεγαλώσει με αγάπη και σεβασμό. Και σας το λέω όντας μέλος μιας εκ των 2 οικογενειών.Μπορεί όπως είπατε να πέρασαν με λίγα μόρια στη σχολή τους, αλλά παλεύουν καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις σπουδές τους χωρίς καμία παροχή και βοήθεια από το ελληνικό κράτος, όπως και τόσα άλλα παιδιά.Όσοι τους έχετε ήδη καταδικάσει σκεφτείτε ποιος είναι πραγματικά ο θύτης και ποιος το θύμα. Δεν επικροτώ την πράξη τους, αντιθέτως. Η λύση στη βία του ναζισμού (όσοι αναφέρονται στα μέλη της Χ.Α. ως 'εθνικιστές' ή 'πατριώτες' πλανώνται πλάνην οικτρά και επικίνδυνη. Περί ναζισμού πρόκειται) δεν είναι τέτοιου είδους πράξεις. Άλλα δε νομίζετε οτι παιδιά 18 και 20 χρονών είναι υγιές να αντιδρούν, έστω και λάθος; Τουλάχιστον υπάρχουν ακόμη κάποιοι που διεκδικούν μια αξιοπρεπή ζωή. Ubi dubium ibi libertas...Συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο.
Γενικώς λέω να προτιμήσω την εκδοχή του δικαστηρίου παρά τη δική σου - που με βάση τα λεγόμενά σου δεν είναι και ιδιαίτερα αντικειμενική. Κατά τα λοιπά , σιχαίνομαι τους συμψηφισμούς : το ότι κυκλοφορούν ανεμπόδιστοι λαμόγια και ναζί δεν νομιμοποιεί κανέναν τραμπούκο που την έχει δει επαναστάτης σε συνθήκες δημοκρατίας. Και όχι, δεν είναι καθόλου υγιές να είσαι 18 ετών σκατό και ,όχι μόνον να έχεις ήδη ισχυρή άποψη ( "ιδεολογία" ) για τον κόσμο ,αλλά και να θέλεις να την επιβάλεις διά της βίας στους υπόλοιπους.
Δεν είπα οτι η άποψή μου είναι αντικειμενική. Εξαρχής είπα οτι γνωρίζω τα παιδιά αρα είμαι συναισθηματικά εμπλεκόμενη. Απλά ήθελα να τονίσω οτι δεν ασκήθηκε βια, όπως γράφεται και όπως γράφεις και συ στο σχόλιο σου. Το όλο γεγονός έχει διαστευλωθεί απο στόμα σε στόμα, άλλες φορές ασυνείδητα και άλλες συνειδητά. Επαναλαμβάνω οτι δεν επικροτώ την πράξη τους, απλά της δίνω τις διαστάσεις που έχει. Δεν βεβηλώθηκαν ιερά σύμβολα, δεν έγιναν βανδαλισμοί, δεν υπήρξαν ρουφιάνοι κουκουλοφόροι.Και μιας και προτιμάς την άποψη του δικαστηρίου, προβληματίσου για το κατά πόσο μια εισαγγελέας χαρακτηρίζει ρουφιάνους και προδότες 2 κατηγορούμενους για πλημμέλημα πριν ανακοινωθεί η καταδίκη, είναι πραγματικά αντικειμενική. Στην τελική απο την δίκη μου αντικειμενικότητα δεν κρίνεται η ελευθερία κανενός.Το "συνθηκες δημοκρατίας" δεν θα το σχολιάσω. Όπως και το "δεν είναι καθόλου υγιές να είσαι 18 ετών σκατό και ,όχι μόνον να έχεις ήδη ισχυρή άποψη ( "ιδεολογία" ) για τον κόσμο...". Θα σου πω μόνο αγαπητέ ότι αυτά τα "σκατά" θα αλλάξουν τον κόσμο.
Το ρεπορτάζ μιλάει για βανδαλισμούς σε γραφεία κομμάτων και εσύ κάνεις λόγο για συνθήματα κατά του φασισμού που έγραψαν σε τοίχους . Σε κάθε περίπτωση , αυτό που συνέβη είναι ότι μπούκαραν παρανόμως (= παρά τη θέληση των υπευθύνων των γραφείων )και βιαιοπράγησαν κατά ιδιωτικής περιουσίας . Εάν εσύ αναγορεύεις την πράξη τους ως αντιφασιστική επειδή έτσι οι ίδιοι την βάφτισαν με συνθήματα στους τοίχους , λυπούμαι να σε πληροφορήσω ότι η μέθοδος που ακολούθησαν είναι βαθειά φασιστική.Θα συμφωνήσω ότι η ρήση της εισαγγελώς ήταν φάουλ για το λόγο ακριβώς ότι δίνει λαβή για να θεωρηθεί η κρίση της ως μεροληπτική. Μου κάνει όμως εντύπωση που συνεχίζεις ακάθεκτη στη λογική των συμψηφισμών . Θα συμβούλευα στα παιδιά να συλλογιστούν εάν τα ίδιοι έχουν κάνει κάπου λάθος , πριν αρχίσουν - ως κλασσικοί αμετανόητοι ελληναράδες- να μετακυλίουν τις δικές τους ευθύνες στο κράτος , στους ναζί , στους δικαστές και στις χελώνες καρέτα-καρέτα.Σε τελική ανάλυση , έχε υπόψη σου , ότι το μόνο που μπορεί να αλλάξουν τα παιδιά με αυτού του είδους τις πράξεις είναι τις ζωές τους προς το πολύ χειρότερο.
σε σχέση με τους 10 μήνες (για την σημαία) φυσικά είναι ηλίθιο. το οτι η καταδίκη βεβαια ειναι ηλιθια δεν αναιρεί την απολυτη μη χρησιμότητα της ιδιας της πράξης.
o κινδυνος ειναι να βυθιστουμε σε μια πλήρη ανυπαρξία συλλογικότητας και πραγμάτων που μας ενώνουν. είναι η περιπέτεια από το 1821 και μετά κάτι που μας ενώνει; με τα στραβα και τα κακά του, θέλουμε δεν θέλουμε, πιστεύω πως είναι. Αλλωστε παρά την τόση παγκοσμιοποίηση εμέίς εχουμε χρεωκοπήσει και καταποντιστεί, δεν ειδα κανενα γερμανο ή σουηδο παρά τις κοινές πολιτισμικές (αμερικάνικες) παραστάσεις να μοιράζεται την τύχη μας. αν και δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε σημαία, και βασικα χεστηκα ειτε εχει σταυρό είτε οτιδήποτε κατά βάση οσο ηλιθιο και ψευτοακτιβιστικό οσο ειναι να σκιζεις ή να καις ενα Κοράνι, και μάλιστα μια σημαία κράτους που δεν εχει το αγος *καμιας αποικιοκρατιας* πίσω του, είτε καμιας βολικής ουδετερότητας (βλ. σουηδία π.χ. που πλουτίσαν στο β ππ πουλώντας σιδηρομετάλλευμα στους γερμανους. απο εκει να βρει τα λεφτα που λείπουν στο spiegel).με μια εξαιρεση ολα αυτά βεβαια. η σημαια να βρισκεται σε γραφεία της ΧΑ ή του ΛΑΟΣ (το ανέφερε κάποιος). το δυστυχημα ειναι οτι εμεις που δεν αποδιδουμε σε μια σημαια καποιο τρομακτικό βάρος, αλλα οχι δεν αισθάνομαι και καμια ιστορική ντροπή για γενοκτονία ή αποικιοκρατία ή κάτι αντίστοιχο που να έγινε κάτω απο αυτή τη σημαία, εχουμε αφήσει να ιδιοποιούνται ενά κοινό σύμβολο (με οποια αξία του δίνει κανεις) αποκλειστικά κάτι κατακάθια και κατι νεοναζι. που δεν εχουν καμια σχέση με αυτό βασικά.
Είστε κυνικοί σ' όλοι σας τη ζωή, αδιάφοροι για την κοινωνία, αλλά με τα εθνικά σύμβολα κόπτεστε. Η νομοθεσία περί βεβήλωσης εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων, αντικατοπτρίζει το φετίχ της κοινωνίας μας με του έθνους την τιμή και τη θρησκεία. Αλλά νομίζω σ΄ όλα τα έθνη-κράτη ισχύει το ίδιο για τα εθνικά σύμβολα. Κομπλεξικοί νόμοι. Τεράστια απειλή για την κοινωνία το σκίσιμο της εθνικής σημαίας!
φιλε/η adiexodoαρχικά 'πατριδολάγνος' δεν είμαι αλλά θα σου απαντήσω.Οι πολυεθνικές αυτοκρατορίες θεωρείς πως ήταν προτιμότερες από τα εθνικά κράτη; ευημερούσαν οι λαοί στην οθωμανική αυτοκρατορία και την αυστροουγγαρία; ή στη βρετανική (ακόμη χειρότερα).Επίσης ποιός σου είπε ότι δεν υπήρχαν εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες πριν το 1700; Μια χαρά υπήρχαν. Θες παραδείγματα; δεκάδες αποτυχημένες ελληνικές επαναστάσεις (άγνωστες εν πολλοίς αλλά υπαρκτές - ψάξ'το). Θες άλλα παραδείγματα; ψάξε τους λαούς κάτω από την βρετανική κυριαρχία (Σκωτσέζους, Ιρλανδούς, Ουαλούς, ενίοτε Γάλλους).Επίσης το συναίσθημα της εθνικής αυτοδιάθεσης πήρε κάποιο χρόνο λογικά να δημιουργηθεί και να επικρατήσει καθώς η ανθρωπότητα έβγαινε από το μεσαίωνα. Δεν υπερασπίζομαι απαραίτητα τα εθνικά κράτη, ούτε ξέρω αν είναι ο ιδανικός τρόπος κρατικής υπόστασης, αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και είμαι ανοιχτός σε γνώμες, αλλά αυτά που αναφέρεις δυστυχώς δεν ισχύουν. Αν στα εθνικά κράτη υπάρχουν 'στραβα', στις πολυεθνικές αυτοκρατορίες του παρελθόντος ήταν πολύ χειρότερα.
Δεν πάμε καλά σ'αυτήν την χώρα... Μεγάλος κίνδυνος να κάψεις ένα παρδαλό πανί! Τόσο σημαντικές υποθέσεις μένουν ατιμώρητες και τους έπιασε η ευαισθησία με τα εθνικά φετίχ. Και γιατί να είναι αξιόποινη πράξη; Όταν βγαίνουν οι ταλιμπανορθόδοξοι και καίνε βιβλία, κράζουν ομοφυλόφιλους, και ξερνάνε τους ρατσιστικούς εμετούς τους, δεν ιδρώνει το αυτί του Νόμου. Και η καριόλα η εισαγγελέας "ν' αλλάξετε χώρα", σώπα μωρή! Χώρα θ' αλλάξουμε γιατί κάτι συντηρητικούρες εθνικόφρονοι γραφειοκράτες σαν και του λόγου της, κοπρίζουν την κοινωνία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αξιόποινη πράξη! Αυτή η νομική υπερευαισθησία του Κράτους με τα εθνικοθρησκευτικά, είναι αρρώστια!
Ας μην ξεχνάμε ότι η σημαία δεν είναι ούτε φανέλα ομάδας ούτε σήμα κόμματος και ως εκ τούτου δεν ανήκει σε κανέναν ταλιμπανορθοδοξο.Επιπλέον,από μόνη της δεν αποτελεί φετίχ,φετίχ γίνεται για όποιον διεγείρεται και εξάπτεται από αυτήν,στη συγκεκριμένη περίπτωση για αυτούς που την κάψανε.Θα συμφωνήσω ότι τέτοιες πράξεις δεν πρέπει να διώκονται ποινικά.Όταν ένα κράτος δεν έχει καταφέρει να περάσει μέσα από την "παιδεία" που παρέχει το στοιχειώδες,ότι δηλαδή η σημαία είναι οι πολίτες της,οι γειτονιές της,τα βουνά και τα λαγκάδια της τότε μάλλον θα πρέπει να αυτοτιμωρηθεί παρά να τιμωρεί.
Ναι, μπορεί να είναι φετίχ και για αυτόν που την καίει, αλλά εγώ αγανακτώ για την ποινικοποίηση της πράξης αυτής. Εμένα προσωπικά, η σημαία δε μου είναι "κόκκινο πανί". Δεν έχω φετιχιστικές σχέσεις μαζί της. Με τον ορισμό σου δεν συμφωνώ, αλλά δεν πειράζει.
Ναι, σημαίες και άνθρωποι το ίδιο... Τέλος πάντων. Νοιώθε όσο ρίγος θες στην ραχοκοκαλιά σου στη θέα της εθνικής σημαίας. Να μπαίνεις φυλακή όμως γιατί θεωρείται βεβήλωση η καταστροφή της, είναι τελείως κουλό. Η σημαία κατάντησε "τοτέμ".
Κάπου σε έναν τοίχο:Μιά κουκούλα, μιά κουκούλα,φόρα την και πάρε φόρα,χωρίς τρύπες για τα μάτια,πέσε πάνω τους και σπάστα.Και αν σου βάλουν χειροπέδες,στις δυό τρύπες για τα χέρια,άνοιξε τα δύο σου μάτια,πάρε φόρα, πάρε φόρα,πέσε πάνω τους και σπάστα.Και αν σου δέσουνε τα πόδια,με σχοινί από λινάτσα,δεν θα σταματά τη φόρα,πέσε κάτω κουτρουβάλα,πάρε φόρα, πάρε φόραπέσε πάνω τους και σπάστα.Μιά και δυό και τρείς και πέντε,με τη φόρα που χεις πάρει,μοιάζεις να 'σε μία σβούρα,και όσοι πάνω σου ορμάνε,άρχισαν και αυτοί να σπάνε.Τα μάτια μου να σε κοιτάνε,τα χέρια μου είναι λυμένα,τα πόδια μου σα καρφωμένα,έλα πάνω μου και κόλλα,δωσ΄μου φόρα, δωσ' μου φόρα!...
να τις κάψουμε όλες λοιπόν, έτσι κι αλλιώς μόνο για ξεσκονόπανο κάνουν πλεον, να εξαιρεθίσουμε ακόμα περισσότερο όσους κανιβαλους, αμόρφωτους, νεκρόφιλους και αποβλακωμένους ενοχλήθησαν από τους βανδαλισμους στα γραφεία των νεοναζί.