Διαδικασίες εξπρές για την αξιολόγηση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων

Διαδικασίες εξπρές για την αξιολόγηση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων Facebook Twitter
4

Διαδικασίες εξπρές θα ακολουθηθούν για την αξιολόγηση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με βασική δεξαμενή για τις 15 χιλιάδες απολύσεις τους οργανισμούς του δημοσίου. Σύμφωνα με το Έθνος, το πρώτο κύμα των απολύσεων, αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του έτους , για να γίνουν οι πρώτες 4 χιλιάδες απολύσεις εντός του 2013.προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων για το 2013. Θα μπουν στο μικροσκόπιο όλοι οι προσωπικοί φάκελοι των υπαλλήλων και θα ελεγχθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αφορούν πτυχία, σεμινάρια και τίτλους ξένων γλωσσών.

Αρχικά θα γίνει αξιολόγηση δομών και φορέων του Δημοσίου για τη βιωσιμότητα και τη σκοπιμότητά τους με στόχο να καταργηθούν φορείς που δημιουργήθηκαν με κριτήρια πελατειακά.

Αφού γίνουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών, το πλεονάζον προσωπικό θα τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας, θα αξιολογηθεί για τις ικανότητές του και ο στόχος είναι να απομακρυνθούν όσοι διαθέτουν πλαστά έγγραφα ή είναι πειθαρχικώς ελεγκτέοι. Στην κόκκινη ζώνη των απολύσεων θα τεθούν οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ