Χάρτης εμφανίζει τη Θράκη ως έδαφος της Βουλγαρίας

Χάρτης εμφανίζει τη Θράκη ως έδαφος της Βουλγαρίας Facebook Twitter
1

Ένας ιστορικός χάρτης που εμφανίζει ως έδαφος της Βουλγαρίας όλη τη Θράκη, και αποτυπώνει την αρχαία Μακεδονία ως ξεχωριστή οντότητα, διακριτή με σύνορα από την Ελλάδα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο χάρτης συμπεριλαμβανόταν στο ενημερωτικό υλικό που συνόδευε την παρουσίαση που έκαναν Βούλγαροι αξιωματικοί πριν από λίγες ημέρες στη Σόφια, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας για την άσκηση «THRACIAN STAR». Η συγκεκριμένη άσκηση πρόκειται να λάβει χώρα από τις 11 έως τις 27 Ιουλίου στην αεροπορική βάση «Graf Ignatevo» της Βουλγαρίας με συμμετοχή δυνάμεων από τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Στη σύσκεψη στην οποία προσεκλήθη και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έγιναν αναφορές και σε «καταγωγή από τους Θράκες», σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έδωσε άμεσα εντολή και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή επιστολή στον Βούλγαρο ομόλογό του, υποπτέραρχο Κονσταντίν Ποπόφ, στην οποία ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι ανακριβή και ζήτησε την απόσυρση του συγκεκριμένου χάρτη από τα επιχειρησιακά στοιχεία της άσκησης, ενημερώνοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορούν δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας να συμμετέχουν σε αυτήν.

Χθες ο κ. Ποπόφ απάντησε στην Αθήνα διαβεβαιώνοντας την ελληνική πλευρά ότι έχουν ήδη γίνει όλες οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις, ενώ υπογραμμίζει τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην άσκηση.

Αυτό φαίνεται να ικανοποιεί την ελληνική πλευρά και έτσι αποφασίσθηκε ότι η Πολεμική Αεροπορία θα λάβει μέρος στην άσκηση όπως είχε εξ αρχής προγραμματισθεί.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια