Associated Press: "Αστυνομία και μετανάστες σύγκρουστηκαν σε Ελληνικό κέντρο κράτησης"

Associated Press: "Αστυνομία και μετανάστες σύγκρουστηκαν σε Ελληνικό κέντρο κράτησης" Facebook Twitter
0

 

"Αστυνομία και κρατούμενοι συγκρούστηκαν την Τετάρτη σε πρώην στρατιωτική βάση στη νότια Ελλάδα, όπου αλλοδαποί ύποπτοι παραβίασης του νόμου περί μετανάστευσης, κρατούνται εν αναμονή απέλασης.


Η Ελλάδα είναι η κύρια πύλη για τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς που προσπαθούν να περάσουν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι περισσότεροι καταλήγουν παγιδευμένοι στη χώρα, της οποίας μέχρι και 10% του πληθυσμού είναι τώρα ξένης προέλευσης

Η αστυνομία αναφέρει ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων στους κρατούμενους οι οποίοι φέρονται να τους πετούσαν κεραμίδια. Ανέφερε επίσης ότι οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε κτίρια του συγκρότηματος, το οποίο βρίσκεται έξω από την Κόρινθο.

Η αστυνομία συνέλαβε 47 Αφγανούς ως ύποπτους δράστες των επεισοδίων.

Οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών , συμπεριλαμβανομένου του Κινήματος Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ισχυρίστηκαν ότι το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η αστυνομία χτύπησε έναν κρατούμενο ο οποίος είχε αρνηθεί τροφή, διαμαρτυρόμενος για την παράταση της κράτησης του. Σε κοινή δήλωσή τους, οι οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και ένας εκπρόσωπος της Πακιστανικής κοινότητας, δήλωσαν επίσης ότι οι φωτιές ξεκίνησαν από τα δακρυγόνα που έριχνε η αστυνομία.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι κρατούνται σε παρόμοια συγκροτήματα σε όλη την Ελλάδα  και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλώνουν οτι εκατοντάδες κρατούμενοι αρνούνται να φάνε σε αντίδραση για την παράταση της κράτησής τους, που σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία μπορεί να φθάσει στο ανώτατο όριο των  18 μηνών. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επίσης έχουν επικρίνει επανειλημμένα τις συνθήκες κράτησης των ανθρώπων αυτών.

Το ανεξέλεγκτο κύμα παράνομης μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια, το  οποίο συνέπεσε με μια απότομη αύξηση εγκληματικότητας, συνέβαλαν στη ραγδαία άνοδο ενός ακροδεξιού κόμματος, με νεοναζιστικές τάσεις, πέρυσι στο Κοινοβούλιο.

Η Χρυσή Αυγή, της οποίας οι υποστηρικτές έχουν επανειλημμένα συνδεθεί με βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, είναι σήμερα η τρίτη πιο δημοφιλής δύναμη στην Ελλάδα, με τις δημοσκοπήσεις να την φέρνουν γύρω στο 10%".

Police, immigrants clash at Greek detention center

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ