Σάπια φρούτα δόθηκαν σε μαθητές

Σάπια φρούτα δόθηκαν σε μαθητές Facebook Twitter
1

Σάπια πορτοκάλια σε ποσοστό 50% περίπου μεταφέρθηκαν για να δοθούν σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Χαλκίδας στο πλαίσιο του προγράμματος «φρούτα στα σχολεία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι επόπτες δημόσιας υγείας που έκαναν ελέγχους  δεν βρήκαν πρόβλημα στα αχλάδια και μήλα μέσα στις ίδιες συσκευασίες.

Οι έλεγχοι έγιναν κατόπιν εντολής εισαγγελέα μετά από καταγγελίες που έγιναν. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών γεωπόνων οι οποίοι και συντάσσουν την έκθεση τους «το σάπισμα των φρούτων είναι πολύ παλιότερο» και μάλιστα προσδιορίζουν ότι «είχαν τα ίδια προβλήματα και την ημέρα της φόρτωσης τους».  

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης υπήρξε συνολική αναστάτωση στην περιοχή, δεσμεύτηκαν όλα τα φρούτα που βρίσκονταν στα σχολεία και δεν μοιράστηκε τίποτα. Ήδη συντάσσεται έκθεση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων για να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Χαλκίδας που διέταξε την έρευνα ενώ οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο τμήμα των φρούτων ως «ακατάλληλα για κατανάλωση».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινήσεις

Ελλάδα / Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινίσεις

«Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε», είχε γράψει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
NEWSROOM