Στο ευρωδικαστήριο για τον ΧΥΤΑ Ζακύνθου

Στο ευρωδικαστήριο για τον ΧΥΤΑ Ζακύνθου Facebook Twitter
3

Την παραπομπή της χώρας μας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στη Ζάκυνθο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, στον κόλπο του Λαγανά, ενώ στο παρελθόν έχει καταρρεύσει αρκετές φορές με συνέπεια να ρυπαίνει τη σημαντικότερη στη Μεσόγειο παραλία ωοτοκίας της καρέτα-καρέτα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διατηρώντας σε λειτουργία αυτόν τον δυσλειτουργικό και κορεσμένο ΧΥΤΑ, η Ελλάδα, παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων, αλλά και τη νομοθεσία για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας, αφού ο ΧΥΤΑ βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής και η συνεχιζόμενη προβληματική λειτουργία του έχει σημαντικές επιπτώσεις στον βιότοπο της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα για την οποία έχει οριστεί η περιοχή Natura 2000.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου 2002 το Δικαστήριο είχε καταδικάσει τη χώρα μας διότι δεν είχε θεσπίσει αποτελεσματικό σύστημα προστασίας της χελώνας καρέτα-καρέτα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
όλοι μαζί να καταδικάσουμε την Ευρώπη που ανακατεύεται στις δουλειές μας! Τη μια οι κάτοικοι της κερατέας, την άλλη οι κάτοικοι της Χαλικιδικής, την άλλη οι παλιο-Ευρωπαίοι, δεν είναι με΄ρος για επιχειρηματικόττηα η βρωμο-Ελλα΄δα...
ελά μωρε, λεφτά δεν έχουμε; πόσο κάνουν αυτές οι καρέτες-καρέτες; Στην χειρότερη το δίνουμε το οικόπεδο στον εμίρη, επιτρέπουμε τη δόμηση και το λέμε ανάπτυξη.