Χαράτσι και το 2013;

Χαράτσι και το 2013; Facebook Twitter
1

Υποχρεωμένοι να καταβάλλουν για ένα ακόμη χρόνο -τουλάχιστον- το χαράτσι στη ΔΕΗ θα είναι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς, όπως φαίνεται, τρόικα και κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύς του ειδικού τέλους.

Αυτό το ζήτημα εξετάστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχαν χθες το οικονομικό επιτελείο με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η τρόικα διαπιστώνει καθυστερήσεις στη θεσμοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων και ζητά από την κυβέρνηση να πάει και φέτος στα σίγουρα, εισπράττοντας το «χαράτσι» από 5,5 εκατομμύρια πολίτες, ώστε να μη ρισκάρει έσοδα ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται το σενάριο το χαράτσι της ΔΕΗ, που επιβλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2011, να ισχύσει για ένα ακόμη χρόνο, προκειμένου να μην απειληθούν οι στόχοι για τα έσοδα του προϋπολογισμού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πειθαρχικό οι τρεις δικαστές στη Ζάκυνθο που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο για βιασμό ανήλικης

Ελλάδα / Στο πειθαρχικό οι τρεις δικαστές στη Ζάκυνθο που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο δολοφόνο για βιασμό ανήλικης

Ο Άρειος Πάγος διέταξε έλεγχο - Το 2020 ο 37χρονος είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση για βιασμό 14χρονης αλλά αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση εμφάνισης στο τοπικό ΑΤ
NEWSROOM