CONFERENCE LEAGUE

Πρόστιμα "φωτιά" για τα ανασφάλιστα οχήματα

Πρόστιμα "φωτιά" για τα ανασφάλιστα οχήματα Facebook Twitter
0

Πολύ αυστηρές κυρώσεις για τους οδηγούς που έχουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους, προβλέπει το νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Είναι ενδεικτικό πως οι κυρώσεις θα επιβάλλονται ακόμα κι αν κάποιος δεν κινεί καθόλου το όχημά του.

Όπως προβλέπεται συγκεκριμένα στο Άρθρο 27, από τις 14 Απριλίου θα επιβάλλονται οι παρακάτω κυρώσεις στα ανασφάλιστα οχήματα:

α) Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας, αλλά και των πινακίδων του οχήματος για 10 ημέρες. Σε περίπτωση ατυχήματος επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

β) Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

0

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM