Άγνωστος ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα

Άγνωστος ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των νομίμως διαμενόντων μεταναστών στη χώρα μας φτάνει στους

537.237, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο κ. Αθανασίου διαβίβασε το έγγραφο ως απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα.

Όμως στο σκέλος για τον αριθμό των μεταναστών χωρίς έγγραφα στη χώρα, ο υπουργός δήλωσε στην ουσία άγνοια, αφού, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους. Το μόνο διαθέσιμο στοιχείο, είναι σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα.

Τα στοιχεία αυτά, όπως είναι αναρτημένα στη σελίδα της ΕΛΑΣ, δείχνουν τον αριθμό των συλληφθέντων αλλοδαπών που ανέρχεται, από το 2008 και μέχρι το 2012 σε 577.900 άτομα.

«Αυτό το στοιχείο είναι εντελώς ενδεικτικό και δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι όλοι αυτοί εξακολουθούν να διαμένουν παρανόμως στη χώρα ή ότι δεν υπήρξαν και άλλα άτομα που κατόρθωσαν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να εντοπιστούν από την ΕΛΑΣ ή το Λιμενικό Σώμα», επισημαίνει ο Χαρ. Αθανασίου, ενώ υπογραμμίζει πως «οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού τους είναι εντελώς παρακινδυνευμένη».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM