UPDATE: Σε αδιέξοδο η συνάντηση υπουργών-αγροτών

UPDATE: Σε αδιέξοδο η συνάντηση υπουργών-αγροτών Facebook Twitter
0

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποιούν οι αγρότες, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τους τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας ανέφερε ότι οι υπουργοί επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή και είπαν ότι δεν μπορούν να  ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. "Για εμάς είναι αγώνας επιβίωσης, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα", δήλωσε ο κ. Μπούτας και κάλεσε τους συναδέλφους του να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις το πρωί της Τρίτης, ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως "ακούσαμε τα αιτήματά τους, βέβαια τους είπαμε ότι είναι στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές, παρ' όλα αυτά όμως η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει ψηφίσει η Βουλή και με βάση αυτή την ψήφο συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις".

_____________________________________________________________________________________

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι η συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών από τα 34 μπλόκα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Μιλώντας σε εκδήλωση στα Φάρσαλα, ο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα η σημερινή συνάντηση να έχει θετική έκβαση, μετά και την εξαγγελία για τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρι η σταδιακή αποχώρηση από τα μπλόκα των αγροτών που πρόσκεινται στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, καθώς δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις επαφές που είχαν με τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ