Καταγγέλλουν μαζικές προσαγωγές για λήψη DNA

Καταγγέλλουν μαζικές προσαγωγές για λήψη DNA Facebook Twitter
1

Σε μαζικές προσαγωγές για λήψη DNA προχωρά καθημερινά η αστυνομία, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Ιερισσού, μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι κάτοικοι κάνουν λόγο για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, αφού καθημερινά και υπό την απειλή της απείθειας, η αστυνομία προχωρά σε δεκάδες προσαγωγές κατοίκων εξαναγκάζοντας τους να δώσουν γενετικό υλικό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, δύο άτομα θεωρούνταν «εξαφανισμένα» για πέντε τουλάχιστον ώρες, καθώς η αστυνομία δεν επιβεβαίωνε στις οικογένειές τους ότι είχαν προσαχθεί. Τόσο οι στενοί συγγενείς τους, όσο και οι δικηγόροι τους καλούσαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου και στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, ωστόσο αξιωματικοί δήλωναν πλήρη άγνοια για τις προσαγωγές, γεγονός που κορύφωσε την αγωνία των οικογενειών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότερες από 50 είναι οι προσαγωγές κατοίκων της περιοχής από την Κυριακή. Πολλοί προσαχθέντες αναφέρουν ότι η αστυνομία τους παίρνει γενετικό υλικό με απειλές. Όπως καταγγέλλουν: «Σε κρατούν 7 - 8 ώρες στο αστυνομικό τμήμα και ζητούν να δώσεις σάλιο για ταυτοποίηση DNA. Αν αρνηθείς, σου λένε ότι θα κατηγορηθείς για απείθεια κι ότι θα σε κρατήσουν όλη τη νύχτα ώς την άλλη μέρα το πρωί. Αρκετοί έχουν υποκύψει στον εκβιασμό και τις απειλές. Πρόκειται για τρομοκρατία ενός ολόκληρου τόπου».

Χθες, γυναίκες της περιοχής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, ενώ την Κυριακή, στις 11:00, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής, στη Μεγάλη Παναγιά, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
NEWSROOM