ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την λίμνη Κορώνεια

Η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την λίμνη Κορώνεια Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με «Το Βήμα» την καταδίκη της χώρας μας για την υπόθεση της Κορώνειας αποφάσισε χθες το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Το δικαστήριο διαπιστώνει ότι η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποτραπεί η υποβάθμιση των φυσικών οικοτόπων για τα οποία έχει οριστεί η επίμαχη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι το σύστημα αποχετεύσεως και επεξεργασίας αστικών λυμάτων δεν υλοποιήθηκε εντός της καθορισμένης προθεσμίας.

Επίσης, όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου, ορισμένοι γεωργοί της περιοχής, επωφελούμενοι από την ξήρανση της λίμνης, κατέλαβαν εδάφη συνολικής επιφάνειας περίπου 10.000 στρέμματα, τα οποία κατά το παρελθόν αποτελούσαν μέρος της Κορώνειας.

Η Ελλάδα από την πλευρά της αναγνωρίζει ότι κάποιοι γεωργοί κατέλαβαν εδάφη της λίμνης τα οποία όμως δεν ξεπερνούν τα 130 στρέμματα.

Όπως υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική πολιτεία δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να θέσει σε εφαρμογή και τις 21 δράσεις που προέβλεπε το κατευθυντήριο σχέδιο ώστε να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας.

Η χώρα μας  επίσης σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου δεν έλαβε μέτρα για δράσεις που αφορούσαν την άρδευση, την απόρριψη βιομηχανικών λυμάτων και την κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος παρακολούθησης του εθνικού πάρκου Κορώνειας - Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια