Σε Άραβες πουλήθηκε ο ελληνικός δορυφόρος

Σε Άραβες πουλήθηκε ο ελληνικός δορυφόρος Facebook Twitter
3

Την πώληση του ελληνοκυπριακού δορυφόρου HellasSat, στην αραβική  ArabSat, που διαχειρίζεται ήδη έξι δορυφόρους και είναι ο κύριος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε  o OTE. To τίμημα είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση  208 εκατομμύρια ευρώ ενώ και πάλι κατά την ανακοίνωση, διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ποσοστό που πουλήθηκε είναι 99,05% και το υπόλοιπο θα εξακολουθήσει να το κατέχει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία που παραμένει στο νέο μετοχικό σχήμα. Παράλληλα η αραβική εταιρία δεσμεύεται ότι θα εκτοξεύσει στο μέλλον δορυφόρο για λογαριασμό της Ελλάδας και η χώρα θα παραμείνει στο κλαμπ των διαστημικών χωρών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλογιάννης έκανε λόγο για επένδυση "στρατηγικής και εθνικής σημασίας για τη χώρα μας".

Ο δορυφόρος πουλήθηκε επειδή ο ΟΤΕ αδυνατούσε να επενδύσει ποσό περίπου 200 εκατ. ευρώ για την αντικατάστασή του. Ο πρώτος ελληνικός και κυπριακός δορυφόρος μπήκε σε τροχιά το 2003 και το όλο εγχείρημα είχε μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση και ανακοινωθεί από τους Κώστα Σημίτη και Τάσσο Παπαδόπουλο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Κοινούσης ελεγε "Αμερική, Αμερική καλά το λέγαν μερικοί πως είσαι χώρα μαγική". Πίστεψέ με, τα ραδιόφωνα μας είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου όταν βγήκε αυτό το τραγούδι..