Γαλλικό Πρακτορείο:Το επίπεδο στο Ελληνικό κοινοβούλιο πέφτει...

Γαλλικό Πρακτορείο:Το επίπεδο στο Ελληνικό κοινοβούλιο πέφτει... Facebook Twitter
6

Το επίπεδο του Ελληνικού κοινοβουλίου πέφτει καθώς η ένταση ανεβαίνει.

Το επίπεδο του Ελληνικού κοινοβουλίου πέφτει στην Ελλάδα, καθώς η έντονη συζήτηση γύρω από την εξαντλητική λιτότητα σε συνδυασμό με την εισροή θερμόαιμων νεοεισερχόμενων βουλευτών, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, καθώς οι εκλογές του Ιουνίου έφεραν στα έδρανα πολλούς νέους βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα

Δύο γυναίκες βουλευτές, από ένα συντηρητικό και ένα εθνικιστικό κόμμα, σχεδόν ήρθαν στα χέρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για μια οικογενειακή προσβολή.
Η θιγόμενη βουλευτής από την συντηρητική Νέα Δημοκρατία, είπε την  αντίπαλο της "παλιοτσόκαρο" πριν ο  προεδρεύων περαιώσει άρον άρον την συνεδρίαση.

Την Πέμπτη, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος - ένας εξέχων δικηγόρος ο οποίος είναι τώρα ένας εθνικιστικής βουλευτής - έσπασε ένα δάχτυλο χτυπώντας το έδρανό του κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα έντονης συνεδρίασης.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας νεοαφιχθείς βουλευτής απο το ριζοσπαστικό αριστερό Σύριζα έγινε πρωτοσέλιδο.

Η κυβέρνηση "λέει βασικά στους ανθρώπους, η΄"αυτοκτονήστε ή πάρτε τα όπλα", δήλωσε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ένας αυτοαποκαλούμενος αναρχικός και πρώην τεχνικός τηλεπικοινωνιών, που έδωσε αργότερα μια τηλεοπτική συνέντευξη φορώντας T-shirt με σταμπαριμένο ένα τουφέκι ΑΚ-47.

Ένας άλλος βουλευτής, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, νωρίτερα είχε υποστήριξει σε συνέντευξή του ότι "έχει πηδήξει την μισή Αθήνα", αποκομίζοντας ένα χείμαρρο περιφρόνησης στο Διαδίκτυο.

"Αυτή είναι η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτό το χρονικό σημείο" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας βετεράνος του κοινοβουλίου, προσθέτοντας: "Τους τρόπους δεν μπορείς να τους εμφυτεύσεις, ή τους έχεις ή δεν τους έχεις"

Μερικά από τα χειρότερα περιστατικά στο κοινοβούλιο τα έχουν πυροδοτήσει οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μια παλαιότερα περιθωριακή νεοναζιστική οργάνωση, που είδε τα ποσοστά της να ανεβαίνουν στις τελευταίες εκλογές εν μέσω ενός κύματος αντιμεταναστευτικού συναισθήματος..

Τους τελευταίους μήνες, τα μέλη της ομάδας, τα οποία  κινούνται με στρατιωτικού τύπου πειθαρχία, έχουν κατηγορήσει τον υπουργο Δημοσίας Τάξης ότι  είναι «άνθρωπος των Εβραίων» και έναν μουσουλμάνο βουλευτή ότι  είναι Τούρκος πράκτορας.

"Κάτσε κάτω, πάλι πιωμένη είσαι"; φώναξε σε μια αντίπαλο βουλευτή των Συντηρητικών ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, πρώην κομάντο, επειδή μιλούσε εκτός σειράς, στην διάρκεια μιας πρόσφατης ψηφοφορίας.

Ο Κασιδιάρης έχει πάρει σειρά να δικαστεί, καθώς επιτέθηκε σε δυο γυναίκες βουλευτές, κατά την διάρκεια ενός talk show.

"Πολλοί αρχάριοι αυθάδεις, δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί στον κώδικα συμπεριφοράς", λέει ο Μάνος Παπάζογλου, ένας λέκτορας πολιτικών συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου.

Σε μια άλλη συνεδρίαση, ο Κασιδιάρης διάβασε στο κοινοβούλιο ένα απόσπασμα από τα αντισημιτικά Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του δίωξη με τον υπαινιγμό ότι ήταν μια παλιά τακτική.
Είπε τα μέλη της Χρυσής Αυγής "τιμούνται" που θα δικαστούν σε μια χώρα που απέτυχε να τιμωρήσει πολιτικά "κλέφτες και καταχραστές" πολιτικούς.

Εκτός από την τραχειά γλώσσα, πέφτει και το επίπεδο ένδυσης. Ο Συντηριτικός Αντιπρόεδρος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τον περασμένο μήνα διαμαρτυρήθηκε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός βουλευτών έχει κάνει στροφή σε τζιν και κοντές φούστες.

"Πρέπει επίσης να δώσουμε προσοχή σε ορισμένα άλλα πράγματα. Δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους με κοντομάνικα και τατουάζ στην οθόνη", δήλωσε.

AFP-AU.NEWS.Yahoo

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια