Επτά χρόνια για κακούργημα σε Αλβανούς για κλοπή προβατίνας

Επτά χρόνια για κακούργημα σε Αλβανούς για κλοπή προβατίνας Facebook Twitter
10

Βαριά ποινή επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λάρισας σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι το 2007 έσφαξαν και έψησαν μια προβατίνα, καθώς ήταν νηστικοί. Το περιστατικό συνέβη στην Ευξεινούπολη όπου όταν ο ηλικιωμένος βοσκός διαπίστωσε τη θανάτωση της προβατίνας, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Η αστυνομία εντόπισε τους τρεις Αλβανούς οι οποίοι ήταν παράνομα στη χώρα και ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της ζωοκλοπής σε βαθμό πλημμελήματος και πρωτοδίκως αθωώθηκαν αφού ο βοσκός, διαπιστώνοντας την κατάστασή τους, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική τους δίωξη.

Όμως σύμφωνα με το e-thessalia, η Εισαγγελία διαπίστωσε ότι η θανάτωση του ζώου έγινε από περισσότερα από ένα άτομα και έτσι ενώ η υπόθεση είχε κλείσει, την ξανάνοιξε και την θεώρησε κακουργηματική.

Ο Ανακριτής Βόλου κάλεσε τους κατηγορούμενος σε απολογία και τους άφησε ελεύθερους, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, λόγω της κακουργηματικής πράξης. Η υπόθεση οδηγήθηκε με παραπεμπτικό βούλευμα στο Τριμελές Κακουργημάτων Λάρισας και  εκδικάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, που όμως τους έκρινε ένοχους για την από κοινού ζωοκλοπή και θανάτωση της προβατίνας και μάλιστα χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Οι καταδικασθέντες για την κλοπή της προβατίνας θα πρέπει δηλαδή τώρα να οδηγηθούν στη φυλακή. Ο συνήγορός τους, μετά από εξουσιοδότησή τους, κατέθεσε έφεση για την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους για να εκτίσουν την ποινή, ενώ ο συνήγορός τους θα καταθέσει αίτημα αναστολής εκτέλεσης, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό…

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Η εισαγγελία που άνοιξε την υπόθεση έχει καταφέρει να καταπολεμήσει τα σημαντικά εγκλήματα και δεν είχε με τι άλλο να ασχοληθεί; ...έλεος!
7 χρονια καθειρξη αυτοι για προβατινα, υποθεση του 2007 και ο ριζος αλωνιζει εξω που σκοτωσε 85χρονο με το αυτοκινητο κι ας μην ειχε ουτε ενα ευρω για βενζινη.ναι μωρε αυτη η γλυκουλα η δικαιοσυνη στην ελλαδα.
Εντάξει, οι δικαστές γνωρίζουν και πράματα που δεν τα γνωρίζουμε εμείς. Και δεν μπαίνουν (και καλά κάνουν) στη διαδικασία να επεξηγούν στον καθένα δημοσιογράφο πώς έχει η υπόθεση λεπτομερώς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τους έριξε 7 χρόνια κάθειρξη επειδή έκλεψαν μια προβατίνα, ενώ ο πρώην ιδιοκτήτης της έλεγε πως δεν επιθυμεί τιμωρία.
καλα,ειμαστε σοβαροι?7 χρονια χωρις αναστολη για ενα κλεμμενο προβατο?ενω γειτονας μου μεθυσμενος ετρεχε και σκοτωσε πεζο και εκατσε 1 χρονο μεσα και την υπολοιπη ποινη την εξαγορασε?της Δικαοσυνης ηλιε αδιανοητε!
Γιατί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι μαγική. Σου κάνει το πλημμέλημα κακούργημα χωρίς καν να το καταλάβεις. Ειδικά αν μιλάς και άλλη γλώσσα ... Προσπαθεί να σε κρατήσει όσο μπορεί κοντά της ...