Έγραφαν φάρμακα μέχρι και σε νεκρούς

Έγραφαν φάρμακα μέχρι και σε νεκρούς Facebook Twitter
4

Τεράστιο κύκλωμα εικονικών συνταγών και πλαστογραφήσεων αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ.

Οι συνταγογραφήσεις γινόταν ακόμη και σε νεκρούς από γιατρούς και φαρμακοποιούς που συνταγογραφούσαν σε αποδημήσαντες μέχρι και συμπληρώματα διατροφής. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών σε πανελλαδικό επίπεδο, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας και διαπιστώθηκε η εμπλοκή 7 ιατρών που είχαν συνταγογραφήσει τα φάρμακα αυτά και αρκετών φαρμακοποιών που εκτέλεσαν τις συνταγές. Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η συνταγογράφηση και εκτέλεση των συνταγών αυτών ήταν εικονική.

Οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δεν είχαν ιδέα ούτε για τα φάρμακα που τους είχαν συνταγογραφήσει, ούτε για τις νόσους με τις οποίες επιβάρυναν την υγεία τους οι εμπλεκόμενοι..

Στο Ηράκλειο ο ΕΟΠΥΥ εντόπισε κυκλώματα απάτης στο νησί με νεκρούς να... ανασταίνονται και να παίρνουν φάρμακα. Συγκεκριμένα, σε μεγάλη Υγειονομική Μονάδα έχουν κατατεθεί για αποζημίωση, σκευάσματα ειδικής διατροφής σε εκατοντάδες ασφαλισμένους. Τα πανάκριβα σκευάσματα απευθύνονταν ακόμη και σε νεκρούς. Η διαφθορά επεκτείνεται ακόμα και σε μεγάλες ιδιωτικές ιατρικές μονάδες όπου εντοπίσθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και παράβαση των συμβάσεων με πολλαπλή χρέωση νοσηλίων. Ανάλογες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Από τη διαφθορά φαίνεται ότι χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και πλέον οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη καθώς τον έλεγχο παίρνουν πια το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το Ψυχοσάββατο δεν αφήνουν κόλλυβα στον τάφο, να φάει ο νεκρός; Τα κόλλυβα όμως δεν περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες κι έτσι είπαν να δώσουν κι ένα συμπλήρωμα διατροφής.
Το Ψυχοσάββατο δεν αφήνουν κόλλυβα στον τάφο, να φάει ο νεκρός; Τα κόλλυβα όμως δεν περιέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες κι έτσι είπαν να δώσουν κι ένα συμπλήρωμα διατροφής.