Δικαστικά κατά του νοσοκομείου Λέρου, θα κινηθεί η οικογένεια του βρέφους

Δικαστικά κατά του νοσοκομείου Λέρου, θα κινηθεί η οικογένεια του βρέφους Facebook Twitter
1

Εξελίξεις στην τραγική ιστορία του βρέφους από τη Λέρο που πέθανε χθες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σήμερα μίλησε, σύμφωνα με το cretalive, στους δημοσιογράφους η κουνιάδα της 24χρονης μητέρας, η οποία είπε πως όπως διαπίστωσε και η ίδια, που έμεινε μαζί τους στη Λέρο για λίγες ημέρες, το παιδί τρεφόταν κανονικά και με μεγάλη φροντίδα από τη μητέρα του.

Η συγγενής, είπε ότι το παιδί ζύγιζε 4 κιλά και όχι 3 όπως ειπώθηκε και υποστήριξε πως, όπως της είπε η ιατροδικαστής, δεν έφερε τραύματα και μώλωπες

Σύμφωνα με την αδελφή του στρατιωτικού, οι οδηγίες από το νοσοκομείο της Λέρου προς την 24χρονη μητέρα, ήταν να ταΐζει το παιδί γάλα και χαμομήλι εναλλάξ ανά δύο ώρες, κάτι που ίσως να οδήγησε στα προβλήματα της υγείας του, καθώς δεν έπαιρνε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Όσο για τον θηλασμό και τις επικρίσεις προς τη νεαρή μητέρα, υποστήριξε ότι το παιδί ήταν 7μηνίτικο και δεν είχε γάλα.

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους η αδελφή του στρατιωτικού με τον οποίο συνδεόταν η 24χρονη, η τραγική ιστορία έχει επηρεάσει και τον αδελφό της, ο οποίος υπέστη σοκ και νοσηλεύεται στη Λέρο, γιατί δεν του έδωσαν άδεια από τη Μονάδα του για να συνοδεύσει το βρέφος στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το πόρισμα το άτυχο βρέφος πέθανε λόγω "πολυοργανικής ανεπάρκειας συνεπεία υποσιτισμού", ενώ αναμένεται ο καθηγητής ιατροδικαστικής από την Αθήνα για τις λεπτομέρειες επί του αρχικού συμπεράσματος.

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο από τη Λέρο στην Κρήτη με συμπτώματα ασιτίας και πολυοργανική ανεπάρκεια. Δηλώσεις είχε κάνει και ο δήμαρχος Λέρου που είχε ρίξει τις ευθύνες στην 24χρονη μητέρα.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ