BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Στο Δημόσιο ανήκει η έκταση της Καλντέρας, στη Σαντορίνη

Στο Δημόσιο ανήκει η έκταση της Καλντέρας, στη Σαντορίνη Facebook Twitter
1

Η έκταση της Καλντέρας της Σαντορίνης ανήκει όλη στο Δημόσιο, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχτηκε την εισήγηση του αντιεισαγγελέα ενώ απερρίφθη και προσφυγή ιδιωτών που διεκδικούσαν την επίμαχη έκταση.

Είχε προηγηθεί δικαστική διαμάχη Δημοσίου και κατασκευαστικής εταιρίας η οποία είχε αρχίσει να κατασκευάζει έργα σε έκταση 90 στρεμμάτων στην περιοχή της Καλντέρας. Το Εφετείο Αιγαίου είχε δικαιώσει το Δημόσιο και οι ιδιώτες είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δέχθηκε την εισήγηση του αντιεισαγγελέα κ. Κανελλόπουλου, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι οι εκτάσεις που είναι δασικές, αιγιαλός, κοινόχρηστες, βοσκές, αλλά και γενικά οι εκτάσεις των Κυκλάδων (μεταξύ των οποίων και της Σαντορίνης), οι οποίες λόγω της μορφής τους δεν εξουσιάζονταν από κανένα, είναι του ελληνικού Δημοσίου, ως διάδοχου του Οθωμανικού Κράτους. 

1

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Ελλάδα / Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησε ο εισαγγελέας - «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια