Ρακοσυλλέκτες: Από το Scrap metal στην συλλογή χαρτιού

Ρακοσυλλέκτες: Από το Scrap metal στην συλλογή χαρτιού Facebook Twitter
1

Ένα ρεπορταζ της Εφημερίδας των Συντακτών κάνει λόγο για την σημαντική άνοδο που παρατηρείται στη συλλογή χαρτιού από πλευράς ρακοσυλλεκτών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς να εγκαταλείπουν την συλλογή μετάλλων οι ρακοσυλλέκτες μαζεύουν εφημερίδες και περιοδικά.

«Αυτή η στροφή θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, παρότι το κέρδος είναι ακόμη μικρό, καθώς οι μάντρες πληρώνουν 9-10 λεπτά το κιλό, ενώ, ανάλογα με την ποιότητα του χαρτιού, η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 15 λεπτά το κιλό» είναι το συμπέρασμα της έρευνας που έγινε σε μάντρες της Αττικής.

Οι ρακοσυλλέκτες πληρώνονται με 5 ευρώ ανα κιλό χαλκού. Ο τζίρος σε μάντρες σε Ταύρο, Βοτανικό και Ασπρόπυργο φτάνει τα 500-1000 ευρώ. Μετά οι μάντρες λιώνουν το μέταλλο και το πουλούν νόμιμα στο εξωτερικό. Οι ληστείες στις μάντρες είναι πια μια μόνιμη απειλή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας SCRAP METAL όπου η κλοπή των δυο τόνων μετάλλων που του έγινε είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 10.000 ευρώ.

Τέλος το ρεπορτάζ αναφέρει περιπτώσεις ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη συλλογή μετάλλων ως δεύτερη εργασία για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια