Ο φοιτητής-"θύμα της ζαρντινιέρας" φοβάται να κοιτάξει τους αστυνομικούς στα μάτια

Ο φοιτητής-"θύμα της ζαρντινιέρας" φοβάται να κοιτάξει τους αστυνομικούς στα μάτια Facebook Twitter
6

Ξεκίνησε την Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τον Κύπριο φοιτητή στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης  που είχε ξυλοκοπηθεί από αστυνομικός στις 17 Νοεμβρίου 2006. Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών ο Αυγουστίνος Δημητρίου δεν τολμά να κοιτάξει στα μάτια τους αστυνομικούς. «Με χτυπούσαν όλοι μαζί. Δεν μπόρεσα να εστιάσω πρόσωπα. Ήμουν πολύ χτυπημένος. Φώναζα βοήθεια αλλά τίποτα. Μου έδιναν κλοτσιές και μπουνιές. Γονάτιζαν πάνω μου και με χτυπούσαν στο πρόσωπο» είπε στο δικαστήριο.

Ο διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας τον ρώτησε σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Θυμάσαι που έβαλα τα χέρια μου για να σε προστατεύσω από αυτούς που σε χτυπούσαν;» αλλά ο τριαντάχρονος φοβόταν ακόμα και να τον κοιτάξει. Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιβάλει στους οκτώ αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες, ορισμένες με αναστολή.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Καλως ή κακως η ποινη κρινεται απο το αποτελεσμα της βλαβης. Και η βαρια σωματικη βλαβη εχει αυτες τις ποινες. Βεβαια, επειδη του ειχαν περασει χειροπαιδες, ηταν πλεον συλληφθεις, και χτυπωντας τον διεπραξαν βασανισμο κρατουμενου που δυνητικα τιμωρειται ως κακουργημα...δηλαδη οι αστυνομικοι θα εξετιαν οντως ποινη φυλακισης (ανω των 5 ετων αρχικα)και δε θα πληρωναν απλως προστιμο οπως εγινε (εξαγορα ποινης). Το σιγουρο ειναι οτι επρεπε απαντες οι καταδικασθεντες να απολυθουν απο την αστυνομια , κι αυτο δεν εγινε. Καποιος πηρε συνταξη , αλλος μαλιστα πηρε και προαγωγη κλπ. Αυτο ειναι το προβλημα. Η ποινη τους δε δικαιολογει νομικα απολυση αλλα αυτο ειναι παραλογο στο λειτουργημα του αστυνομικου. Καταρακωνει ολοκληρη την εικονα της αστυνομιας ,οπως και εγινε....
Όποιος είδε αυτή τη φωτογραφία και τις εικόνες (εκείνες που τον βοηθούσαν να σηκωθεί αφού παραπάτησε) και έχει αμφιβολία για τις προθέσεις τους είναι τυφλός.
οτι να ναι?αποπειρα ανθρωποκτονιας απο προθεση ειναι οταν σαπιζεις εναν ανθρωπο στο ξυλο και ποσο μαλλον οταν τον σερνεις για ωρες απο δω και απο κει χωρις να τον πας στο νοσοκομειο.μαλλον μπατσος θα σαι.
Κύριε ό,τι να΄ναι, όταν μία ομάδα ατόμων πιάνει ένα άλλο άτομο και με διαδοχικά χτυπήματα στο κεφάλι τον αφήνει σε αυτή την κατάσταση, αυτό μπορεί να λέγεται και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στο κεφάλι τον χτυπούσαν δεν του κάναν "ντα" τα χεράκια...