Update: Στους 20 οι νεκροί μετανάστες στη Λέσβο

Update: Στους 20 οι νεκροί μετανάστες στη Λέσβο Facebook Twitter
5

Δύο ακόμη πτώματα μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στη Λέσβο, εντοπίστηκαν στην περιοχή Θερμή της Λέσβου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας στους 20. Η ξύλινη, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες βάρκα, ανετράπη για άγνωστους λόγους με αποτέλεσμα να πνιγούν οι περισσότεροι από τους 28 συνολικά, μαζί με τον Τούρκο διακινητή, επιβαίνοντες.


Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Χθες το μεσημέρι, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Που είναι η διεθνής αμνηστία που όλο μιλάει για τον ρατσισμό στην Ελλάδα και την εκμετάλλευση των μεταναστών όταν οι Τούρκοι εγκληματίες με τις ευλογίες του κράτους τους (μη γελιόμαστε που δε γνωρίζουν τι συμβαίνει στα σύνορά τους) πετάνε στην κυριολεξία τους μετανάστες από 'δω μεριά κι όποιος σώθηκε, σώθηκε; Γιατί βλέπω ότι κανείς δε μιλάει για την Τουρκία και τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας απλά και μόνο επειδή είναι το αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων; Διεθνείς οργανισμοί του κώλου!!!