Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν χιλιάδες συμβασιούχοι στις δομές υγείας

Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν χιλιάδες συμβασιούχοι στις δομές υγείας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Με απόλυση κινδυνεύουν χιλιάδες επικουρικοί συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, όπως γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό και τεχνολογικό προσωπικό, πολύ πριν από τη λήξη της σύμβασής τους στις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοίγει ο δρόμος για την απόλυση καθώς κρίνει μη νόμιμες τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των επικουρικών εργαζομένων πέραν των 24 μηνών.

Σύμφωνα με τις δύο Ομοσπονδίες, εκδόθηκε το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του αρμόδιου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017 και σύμφωνα με αυτό, «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες».

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη», προσθέτοντας ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν από τη λήξη της σύμβασής του».

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει ήδη στείλει αίτημα για επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και προγραμματίζει έκτακτη συνεδρίαση για να καθορίσει τη στάση της.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη εξαγγείλει για αύριο, Παρασκευή 22 Ιουνίου, παναττική στάση εργασίας 11.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. και συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κάνει λόγο για «άμεση απόλυση 12.000 συμβασιούχων στα νοσοκομεία και στις προνοιακές δομές με συμβάσεις άνω του 24μήνου» και ζητά τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ελλάδα / Γιάννης Λάλας: Το χρονικό της εκτέλεσης στην Αράχωβα - Τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Ο Γιάννης Λάλας είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο και οι δύο είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM