Έρευνα για τον Μπαρμπαρούση ζήτησε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Έρευνα για τον Μπαρμπαρούση ζήτησε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας για το πρωτοφανές επεισόδιο με τον Κ. Μπαρμπαρούση στη Βουλή, έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να προβούν σε πραξικοπηματική σύλληψη πολιτικών προσώπων.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε λίγο νωρίτερα και ο Σταύρος Κοντονής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηναίων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του Κ. Μπαρμπαρούση. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή. 

Στο μεταξύ, με παρέμβασή του στη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την ποινική δίωξη του Κ. Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα ζήτησε από το Κοινοβούλιο να προβεί σε άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους.

Ο Πάνος Καμμένος, κατά την παρέμβασή του, επισήμανε ότι εκ μέρους του Κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα -συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του άρθρου 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας- και κάλεσε τη Δικαιοσύνη για άμεση άσκηση ποινικής δίωξης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τι θα πούμε, αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα;»: Επιμένει ο μητροπολίτης για την κηδεία της 17χρονης στο Ηράκλειο

Ελλάδα / «Τι θα πούμε, αυτοκτονήστε, δεν τρέχει τίποτα;»: Επιμένει ο μητροπολίτης για την κηδεία της 17χρονης στο Ηράκλειο

«Ας αναρωτηθεί η κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που 17χρονα παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία» απαντά στις επικρίσεις ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Γεράσιμος
NEWSROOM