Αναβλήθηκε για τον Φεβρουαρίο του 2019 η δίκη των μελών του Ρουβίκωνα

Αναβλήθηκε για τον Φεβρουαρίο του 2019 η δίκη των μελών του Ρουβίκωνα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

Αναβλήθηκε για τις 15 Φεβρουαρίου η δίκη 12 μελών του Ρουβίκωνα, που κατηγορούνται για ενέργειες της οργάνωσης, από το Πλημμελειοδικείο.

Το αντικείμενο της υπόθεσης αφορά συνένωση δικογραφιών σχετικά με την παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, για διαμαρτυρία στην οικία του Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στη Υεμένη.

Επίσης, διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης στρατιωτικού κατηγορούμενου για βιασμό, παρέμβαση στις Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών και τέλος παρέμβαση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι δικογραφίες συνενώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο με την παρέμβαση της συλλογικότητας σε γιατρό, ο οποίος καταγγέλλεται ότι ζήτησε «φακελάκι».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δώδεκα κατηγορούμενοι αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διακεκριμένες φθορές και παράνομη βία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια