Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά την ανακύκλωση και θα δίνει τα έσοδα σε ορφανά παιδιά Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά την ανακύκλωση και θα δίνει τα έσοδα σε ορφανά παιδιά Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Facebook Twitter
1

Ο πρώτος Οργανισμός του Δημοσίου έγινε η Αστυνομία σχετικά με την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την ανακύκλωση συσκευασιών στον δημόσιο τομέα.

Η παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη πιλοτικά από την αστυνομία σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης έγινε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου.

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά την ανακύκλωση και θα δίνει τα έσοδα σε ορφανά παιδιά Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Facebook Twitter

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν σκέψη και όραμα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και έχει ξεκινήσει σε 14 υπηρεσίες της Αττικής και σε μία στη Θεσσαλονίκη με προοπτική να επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σε πρώτη φάση έχουν τοποθετηθεί 180 κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικά μπουκάλια, αλουμίνιο και γυαλί αρχής γενομένης από τις παιδικές κατασκηνώσεις της Αστυνομίας.

Για κάθε συσκευασία η Αστυνομία θα λαμβάνει ανταποδοτικά τρία λεπτά και το ποσό που θα προκύπτει από την ανταποδοτική ανακύκλωση θα κατατίθεται στον ειδικό λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ ωραία πρωτοβουλία, μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ. Μακάρι έτσι να βοηθηθούν και τα παιδιά αυτά!Έχει αρχίσει γενικά να κινείται κάτι στην Ελλάδα στον τομέα της πράσινης ενέργειας (επενδύσεις σε ΑΠΕ και ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων και οδοφωτισμού αυξάνονται διαρκώς) και της ανακύκλωσης. Σταδιακά αρκετοί Δήμοι και Περιφέρειες θα αρχίσουν να εφαρμόζουν τοπικά σχέδια διαχείρισης. Υπάρχουν και οι μπλε κάδοι, μείωση πλαστικής σακούλας μετά την επιβολή του ειδικού τέλους των 4 λεπτών (9 λεπτά από το 2019) στα καταστήματα, συλλογή καπακίων για αμαξίδια, οι διαγωνισμοί συλλογής στα σχολεία με βραβεία ενώ σκόρπια υπάρχουν και μερικά σημεία ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε μεγάλους Δήμους.Για να δούμε όμως δραστική ή αν θέλετε αλλιώς, γρήγορη μείωση των πλαστικών συσκευασιών στην χώρα μας και πιο καθαρούς δρόμους κτλπ. θα πρέπει επιτέλους το σύστημα της Αστυνομίας να το μιμηθούν ΌΛΑ τα μεγάλα σουπερμαρκετ με μηχανήματα σε όλα τα υποκαταστήματα τους! Όπως συμβαίνει πχ και σε βόρεια ευρωπαϊκά κράτη και παίρνεις κάποια χρήματα πίσω για κάθε συσκευασία (τα οποία ταχεις βασικά πληρώσει ήδη όταν αγόραζες το προϊόν με το ειδικό σύμβολο επάνω οπότε δεν μιλάμε για χρήμα που στο χαρίζουν έτσι απλά) με αποτέλεσμα ακόμα και απλοί πολίτες (οικονομικά αδύναμοι συχνά) να μαζεύουν μπουκάλια απ τους δρόμους.