Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους

Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους Facebook Twitter
EPA/NUNO FOX
1

«Η προστασία τρομοκρατών που έβαλαν στρατιωτική στολή θα επηρεάσει ριζικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο  υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα λέγοντας πως μετατράπηκε σε μια χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες και ότι η απόφαση για χορήγηση ασύλου δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου.

«Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τσελίκ ανέφερε ότι «η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους και η απόφαση για χορήγηση ασύλου δεν έχει σχέση με το κράτος δικαίου».

«Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η προστασία τρομοκρατών που έχουν βάλει στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», επεσήμανε.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια