Δείτε σε ποιες παραλίες εμφανίζονται μέδουσες σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας - Το πρώτο beach bar με δίχτυ

Δείτε σε ποιες παραλίες εμφανίζονται μέδουσες σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας - Το πρώτο beach bar με δίχτυ Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Έναν χρήσιμο χάρτη με την παρουσία και τους πληθυσμούς των μεδουσών στις ελληνικές ακτές και θάλασσες, δημοσιοποίησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, με βάση τα στοιχεία για τους μήνες Μάιο και Απρίλιο.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, μεγάλο είναι το πρόβλημα στον κορινθιακό κόλπο με τις Pelagia noctiluca ενώ οι Chrysaora hysoscella απαντώνται περισσότερο στον Ευβοϊκό και τον Σαρωνικό.

Όλη η βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη προς τους ενδιαφερόμενους, είτε πρόκειται για πολίτες είτε πρόκειται για φορείς. 

Το πρόβλημα σε ορισμένες παραλίες είναι τεράστιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα παραθαλάσσιο μπαρ στο Γαλαξίδι που απέκτησε πρόσφατα προστατευτικό δίχτυ για την προφύλαξη των λουόμενων από τις τσούχτρες.

Η νέα τροποποίηση του νόμου επιτρέπει στα κατά τόπους Λιμεναρχεία να δίνουν άδεια σε φορείς διοίκησης λιμένων ή σε οποιονδήποτε παραχωρείται ή εκμισθώνεται χώρος αιγιαλού ή παράλιας ζώνης λιμένα, για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων ή ειδικών διχτυών. 

Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, η περιοχή από τον Ψαθόπυργο έως τη Ναύπακτο και τον Ισθμό της Κορίνθου εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευομένων Περιοχών Natura 2000, ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα από τον αριθμό μεδουσών στην περιοχή.

Μάλιστα το Λιμεναρχείο Πάτρας ανακοίνωσε ότι πλέον είναι δυνατό να τοποθετούνται για, πρόσκαιρη χρήση διάρκειας μέχρι πέντε μηνών, προστατευτικά δίχτυα για την προστασία των λουομένων από μέδουσες σε θαλάσσιες περιοχές, περιλαμβανομένων και των περιοχών Natura 2000.

Δείτε σε ποιες παραλίες εμφανίζονται μέδουσες σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας - Το πρώτο beach bar με δίχτυ Facebook Twitter
Το beach bar OCEAN DRIVE δίπλα από τον Όμιλο στο Γαλαξίδι
Δείτε σε ποιες παραλίες εμφανίζονται μέδουσες σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας - Το πρώτο beach bar με δίχτυ Facebook Twitter
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ωραία τα λέμε με τις μέδουσες, αλλά κάποιες περιοχές ...εκτός από τις μέδουσες πλήττονται και από την άκρως προβληματική διαχείρηση (ή μάλλον MH διαχείρηση) σκουπιδιών, λόγω των υπερκορεσμένων καρκινογόνων ΧΥΤΑ, χωρίς άδειες και προδιαγραφές για τον όγκο των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρώσει κ.λπ., επίσης παίζουν μικροπολιτικές και συμφέροντα. Απαράδεκτα πράγματα.Ακόμη και στα ορεινά χωριά της περιοχής, με τους ελάχιστους κατοίκους, οι κάδοι είναι γεμάτοι ή σφραγγισμένοι και ο κόσμος κάνει "βόλτα" τα σκουπίδια του.«Αναβλύζει» ρύπανση από τον ΧΥΤΑ Αιγείραςhttp://www.efsyn.gr/arthro/anavlyzei-rypansi-apo-ton-hyta-aigeirasΣτην αντεπίθεση οι κάτοικοι μετά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Αιγείρας-Αποφασίζουν κλιμάκωσηhttp://www.achaianews.gr/index.php/news/κοινωνία/60997-αιγείρα-εναπόθεση-απορριμμάτων-στο-χυτα-υπό-αστυνομική-επιχείρησηΤα σκουπίδια πνίγουν το Αίγιοhttp://www.kathimerini.gr/962228/gallery/epikairothta/ellada/ta-skoypidia-pnigoyn-to-aigio