Πέθανε η Μαρία Μαρτίκα, η «κυρία Θάλεια» του «Ρετιρέ»

Πέθανε η Μαρία Μαρτίκα, η «κυρία Θάλεια» του «Ρετιρέ» Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών, η ηθοποιός Μαρία Μαρτίκα, γνωστή από το ρόλο της «κυρίας Θάλειας» στην τηλεοπτική σειρά «Το Ρετιρέ».

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Μάκης Δελαπόρτας με ανάρτησή του στο Facebook.

«Έφυγε και η Μαρία Μαρτίκα....η αγαπημένη κυρία Θάλεια του θρυλικού μας "ΡΕΤΙΡΕ". Σπουδαία θεατρίνα με σημαντικούς ρόλους στο θέατρο. Έφυγε στα 86 της χρόνια και είχε να εμφανιστεί περισσότερο από 20 χρόνια. Ζούσε μοναχικά με λίγους φίλους στο πλευρό της. Μαρία μου καλό σου ταξίδι! θα σε θυμάμαι πάντα....ο δικός σου Άλκης.....», έγραψε.

Η Μαρία Μαρτίκα δεν είχε κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια και είχε επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1932 σε μια μικρή συνοικία έξω από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ακολούθησε την εκπαίδευση του Δημοτικού Σχολείου και του εξατάξιου Γυμνασίου και σπούδασε και αποφοίτησε από την δραματική σχολή «Κάρολος Κουν» το 1961. Είχε συμμετοχή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965) Η θεία μου η χίπισσα (1970) Μια Ελληνίδα στο χαρέμι ( 1971) Το προξενιό της Άννας (1972), Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973), Μεθυσμένη Πολιτεία (1980), Πέτρινα χρόνια (1985), Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987) είναι μερικές από τις σημαντικές ταινίες και σειρές στις οποίες είχε συμμετάσχει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM