ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η δικογραφία για τη Novartis επέστρεψε στη Δικαιοσύνη από τη Βουλή

Η δικογραφία για τη Novartis επέστρεψε στη Δικαιοσύνη από τη Βουλή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ, διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, που παρέλαβε σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η υπόθεση επιστρέφει και πάλι στη Δικαιοσύνη, καθώς αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η Βουλή οδηγήθηκε στην απόφαση της μη άσκησης δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, αναφορικά με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Η δικογραφία από τον Άρειο Πάγο θα διαβιβαστεί στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για να προχωρήσει στη διερεύνηση και για τα πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι στη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση αποχώρησαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές ψήφισαν σε δέκα κάλπες, όσα και τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία είχε συγκροτηθεί η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. 

Η Βουλή είχε κληθεί να αποφασίσει την άσκηση ή τη μη άσκηση δίωξης κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου και κατά των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Σπυρίδωνος-Άδωνι Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γεωργίου Κουτρουμάνη, για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis, πρότεινε στην Ολομέλεια να μην ασκήσει ποινική δίωξη η Βουλή, λόγω αναρμοδιότητάς της.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ