Σάλος και παραίτηση για δημοτικό σύμβουλο στην Καβάλα που επικρότησε το λιντσάρισμα του Μπουτάρη

Σάλος και παραίτηση για δημοτικό σύμβουλο στην Καβάλα που επικρότησε το λιντσάρισμα του Μπουτάρη Facebook Twitter
1

Καθώς οι ώρες περνούν αποδεικνύεται πως είναι και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου που τάχθηκαν υπέρ της επίθεσης που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Τελευταίο παράδειγμα ο Χρήστος Πασχαλίδης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανάσα» της Δήμητρας Τσανάκα στην Καβάλα.

Ο κ. Πασχαλίδης, όχι μόνον επικρότησε τη βία στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά προέτρεψε να πάθουν τα ίδια και άλλοι βουλευτές τους οποίους αποκάλεσε συλλήβδην «προδότες».

Μετά από λίγο ο ίδιος αφαίρεσε από την ανάρτησή του το σχόλιο και άφησε μόνο το βίντεο με την επίθεση.

Σάλος και παραίτηση για δημοτικό σύμβουλο στην Καβάλα που επικρότησε το λιντσάρισμα του Μπουτάρη Facebook Twitter

Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν εντός της ομάδας της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, ο κ. Πασχαλίδης υπέβαλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργο Γραμμένο την παραίτησή του.

Στην επιστολή του, ο τέως πλέον δημοτικός σύμβουλος αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με την χθεσινή μου ανάρτηση σχετικά με την επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Είχα δει δυστυχώς το βίντεο μόνο μέχρι το σημείο των αποδοκιμασιών. Σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζουν πράξεις βίας από όπου κι αν προέρχονται.

Μπορεί πολλοί από τους Έλληνες να είναι αγανακτισμένοι με όλα όσα συμβαίνουν στην οικονομία και τα εθνικά θέματα, σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν άλλοθι και δικαιολογία σε πράξεις βίας.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω πάντα τις συνέπειες των πράξεων μου και να μην κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες.

Για τον λόγο αυτό υποβάλλω άμεσα την παραίτηση μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους συνδημότες μου».

Αντίδραση αντιπολίτευσης

 

Για το θέμα αντέδρασε έντονα η παράταξη "Άνοιχτή Πόλη" του Κωστή Σιμιτσή, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί την δήμαρχο να καταδικάσει πολιτικά το συνεργάτη της.

Η ανακοίνωση φέρει ως τίτλο "Με τον Μπουτάρη, όπως με κάθε ελεύθερο άνθρωπο"

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ζητάμε την άμεση και χωρίς καθυστέρηση ποινική δίωξη των πρωταγωνιστών που με τις πράξεις τους προσέβαλαν τη δημοκρατία και δυσφήμησαν τη χώρα μας διεθνώς.

Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία. Δεν θα την καταστρέψουν όσοι στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού χτυπούν ανθρώπους για τις ιδέες και για τους λόγους τους.

Ζητάμε επίσης από τη δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί δημόσια για τα εγκληματικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης και ιδίως να καταδικάσει πολιτικά τον συνεργάτη της και μέλος της παράταξης «Ανάσα για την πόλη» που επιδοκίμασε το λιντσάρισμα του Γιάννη Μπουτάρη.

Ο φασισμός είναι μεταδοτική ασθένεια και κινδυνεύουμε όλοι με ασφυξία.

Mε πληροφορίες από kavalanews / kavalapost

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Είχα δει δυστυχώς το βίντεο μόνο μέχρι το σημείο των αποδοκιμασιών. Σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζουν πράξεις βίας από όπου κι αν προέρχονται. "Πολυ συγκινητικο και μπορει αν το βιντεο δεν λεγοταν "Εδειραν τον Μπουταρη στην σημερινη εκδηλωση για την γενοκτονια των Ποντιων" να τον πιστευε καποιος σανοφαγος. Ελπιζω στις επομενες εκλογες να μην βρει ουτε την δικια του ψηφο...