Μια από τις μαθήτριες που σκότωσε ο Παγουρτζής απέρριπτε το επίμονο φλερτ του

Μια από τις μαθήτριες που σκότωσε ο Παγουρτζής απέρριπτε το επίμονο φλερτ του Facebook Twitter
0

Σε ένα από τα θύματα του 17χρονου Δημήτριου Παγουρτζή ίσως κρύβεται το κίνητρο της φονικής επίθεσης στο γυμνάσιο της Σάντα Φε.

Η Σάνα Φίσερ, μόλις 16 ετών, δεχόταν έντονο φλερτ από τον δράστη επί σειρά μηνών και τον απέρριπτε.

Όμως ο Παγουρτζής είχε αρχίσει να γίνεται πιο πιεστικός και άρχισε να εκφράζεται με επιθετικό τρόπο. Μια εβδομάδα πριν την επίθεση τον είχε αντιμετωπίσει και τον είχε προσβάλλει στο σχολείο.

Τα παραπάνω μετέφερε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του κοριτσιού μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press.«Μία εβδομάδα αργότερα ανοίγει πυρ εναντίον όποιου δεν του άρεσε», είπε. «Η Σάνα ήταν η πρώτη».

Αυτή θεωρείται από τις αρχές ως η μια πιθανή πρώτη ένδειξη για το κίνητρο, αλλά μένουν ακόμη πολλά να ερευνηθούν για να γίνει από πιθανό σενάριο, σίγουρο στοιχείο.

Η οικογένεια Παγουρτζή εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει πως συμμερίζεται την ανάγκη για απαντήσεις που ζητά η κοινή γνώμη καθώς θέλει και η ίδια να κατανοήσει τι όπλισε το χέρι του 17χρονου.

Όμως ο δικηγόρος της οικογένειας αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό που περιέγραψε η μητέρα του θύματος, καθώς είπε ότι δεν είχε μάθει ποτέ να έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο σχολείο.

Αν όσα είπε η μητέρα του κοριτσιού επαληθευτούν, θα είναι το δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο τους τελευταίους μήνες που υποκινήθηκε από ερωτική απόρριψη.

Τον Μάρτιο, ένας 17χρονος μαθητής σε λύκειο του Μέριλαντ χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα του για να πυροβολήσει και να σκοτώσει μια μαθήτρια με την οποία είχε πρόσφατα τερματίσει μια σχέση.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τα ημερολόγια του έφηβου και τα ηλεκτρονικά του αρχεία όπου έχουν βρεθεί πολλά κείμενά του.

Μια από τις μαθήτριες που σκότωσε ο Παγουρτζής απέρριπτε το επίμονο φλερτ του Facebook Twitter

Είναι γνωστό πως ο ελληνικής καταγωγής μαθητής, που εισέβαλε σε Λύκειο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας και σκότωσε δέκα συμμαθητές και καθηγητές του, σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία.

Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά.

Στις πρώτες δηλώσεις του, που έγιναν χθες γνωστές, με κυνισμό φέρεται να λέει ότι δεν τους σκότωσε όλους γιατί ήθελε οι ζωντανοί να αφηγηθούν την ιστορία του. Σημειώνει επίσης πως σκότωσε όσους δεν συμπαθούσε.

Συμμαθητές του τον περιέγραψαν ως ένα μοναχικό αγόρι που δεν έκανε εύκολα φιλίες και είχε γίνει στόχος bullying στο σχολείο. Κάποιοι ωστόσο διέψευσαν πως ο 17χρονος είχε δεχθεί οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού. Όλοι τους όμως ήταν σοκαρισμένοι με όσα έκανε καθώς δεν είχε ποτέ δώσει κανένα σημάδι που θα κινούσε υποψίες ή θα προκαλούσε ανησυχία.

Συμμαθητές του στο Λύκειο Σάντα Φε, στο οποίο φοιτούν περίπου 1.460 μαθητές, ανέφεραν πως ήταν ένας ήρεμος αλλά μάλλον μοναχικός έφηβος, που έπαιζε στη σχολική ομάδα αμερικανικού φούτμπολ. Φορούσε μια μαύρη καμπαρντίνα μέσα στη ζέστη του Τέξας στο σχολείο την Παρασκευή και άνοιξε πυρ με μια καραμπίνα και ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με διάφορες ειδησεογραφικές αναφορές, έκανε διάφορα σαρκαστικά σχόλια για τα θύματά του ενώ πυροβολούσε με στόχο κυρίως την αίθουσα των καλλιτεχνικών όπου βρισκόταν η Φίσερ.

Δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες στις αρχές για τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δικηγόρος του Νίκολας Πόελ ο οποίος πρόσθεσε: «Ειλικρινά, λόγω της συναισθηματικής κατάστασής του, δεν έχω να πω πολλά γι΄ αυτό».

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Άμποτ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο Παγουρτζής εξασφάλισε τα όπλα από τον πατέρα του ο οποίος είναι πιθανόν να τα απέκτησε παράνομα.

Όλα τα σχολεία στη Σάντα Φε θα είναι κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Παγουρτζής, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ομολόγησε πως είναι ο δράστης των πυροβολισμών, κρατείται σε φυλακή στο Γκάλβεστον χωρίς καμία δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισής του με εγγύηση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ