Οι υμνητές της βίας - Να ποιοι δεν καταδίκασαν και είπαν «μπράβο» για την επίθεση στον Μπουτάρη

Οι υμνητές της βίας - Να ποιοι δεν καταδίκασαν και είπαν «μπράβο» για την επίθεση στον Μπουτάρη Facebook Twitter
31

Οι εικόνες ντροπής με το λιντσάρισμα στον Γιάννη Μπουτάρη αμαύρωσαν τη χθεσινή εκδήλωση στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ προκαλούν ανησυχία για το ποιοι και πώς οργάνωσαν την επίθεση αυτή, αλλά και ποιοι την επικρότησαν.

Αν και η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο και τα κόμματα ήταν άμεση και σχεδόν καθολική, υπήρξαν οι εξαιρέσεις.

Κάποιες ήταν αναμενόμενες κρίνοντας από το παρελθόν τους και όσα πρεσβεύουν καθώς έχουν ξεκάθαρα δείξει πως η βία, ο φασισμός και τα άκρα είναι αυτό που θεωρούν έκφραση διαφωνίας ή και λύση.

Ποιοι δεν καταδίκασαν, ποιοι είπαν μπράβο και ποιοι ήταν εμπρηστικοί:

Ο πρώην Νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν στην εκδήλωση χθες και την ώρα της επίθεσης έκανε δηλώσεις. Με το που κατάλαβε πως ξεκίνησε ο προπηλακισμός του Μπουτάρη, όχι απλά δεν έδειξε θορυβημένος, αλλά επιδόθηκε σε ύβρεις.

Την ώρα που μιλά στην κάμερα του seleo.gr, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σπεύδει να συνηγορήσει «Αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία. Αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι το πολιτικό».

 

«Οι προκλήσεις του Μπουταρη δεν έμειναν αναπάντητες. Οργή λαού στον απίθανο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.Οι Πόντιοι αντέδρασαν.Ας πρόσεχε...» έγραψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο Twitter.

Ακολούθησε ο Κυριάκος Βελόπουλος: «Ετσι κάνουν οι ...ΠΟΝΤΙΟΙ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...ΜΠΟΥΤΑΡΗ !ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΕΧΘΡΟΥΣ!!!! ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ»

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η Χρυσή Αυγή. Η κόρη του αρχηγού της ΧΑ, Ουρανία Μιχαλολιάκου, επικρότησε την άγρια επίθεση σπεύδοντας να προσθέσει ότι θα ήθελε να ήταν και εκείνη στη Θεσσαλονίκη.

«Μπράβο σε καθέναν ξεχωριστά που έπραξε το καθήκον του σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σεβασμός και χίλια μπράβο σε όλους #Μπουτάρης #ξεφτιλας Θεέ μου γιατί να μην είμαι κι εγώ σήμερα στη Θεσσαλονίκη??? Μπράβο ρε μάγκες!!! Σεβασμος μόνο. #Μπουτάρης #ξεφτιλας».

Οι υμνητές της βίας - Να ποιοι δεν καταδίκασαν και είπαν «μπράβο» για την επίθεση στον Μπουτάρη Facebook Twitter

Θλιβερή είναι και η εικόνα στα social media καθώς μερίδα χρηστών έσπευσε να υποστηρίξει την επίθεση και να την παρουσιάσει μάλιστα ως δικαιολογημένη αντίδραση. 

Ελλάδα
31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ