Σε εξέλιξη πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στην Αθήνα

Σε εξέλιξη πορεία αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στην Αθήνα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC (φωτογραφία αρχείου)
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο κέντρο της Αθήνας, διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, μετά τα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας. 

Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της πλατείας Μαβίλη έως το Hilton.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική και στη συνέχεια προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Συμμετέχουν κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό» και άλλες οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα σχεδόν 60 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά κατά μήκος των συνόρων στη Γάζα, ενώ χιλιάδες τραυματίστηκαν εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων. Ακόμη ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίζονται. 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του OHE συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα προκείμενου να συζητήσει τη βία κατά μήκος των συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, στον απόηχο της πιο αιματηρής ημέρας από τον πόλεμο του 2014.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ