Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου Facebook Twitter
5

Στη σύλληψη ενός Τούρκου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές, στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές, στις 4 μ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος ισχυρίστηκε ότι είναι αγρότης και δημοτικός υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, που κατά λάθος εισήλθε σε ελληνικό έδαφος ενώ εκτελούσε εργασίες με μηχάνημα τύπου JCB.

Το thrakinea.gr μετέδιδε νωρίτερα ότι πρόκειται για στρατιωτικό αλλά, όπως διασταυρώθηκε στη συνέχεια, ο συλληφθείς χειριστής έφερε πολιτική ταυτότητα.

Ο δήμαρχος Ανδριανούπολης, Ρετζέπ Γκουρκάν επιβεβαίωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι ένας εργάτης του δήμου έχει συλληφθεί και γίνονται «όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απελευθερωθεί».

Το μηχάνημα φέρεται να ανήκει στο δήμο Αδριανούπολης ενώ η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στο σημείου όπου, την 1η Μαρτίου, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. 

Ο άνδρας έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες , ο συλληφθείς είχε διανύσει μεγάλη απόσταση στο ελληνικό έδαφος χωρίς να ανταποκρίνεται στα σήματα των Ελλήνων στρατιωτών που του ζητούσαν να σταματήσει.

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης δημοσιεύουν τη φωτογραφία του συλληφθέντα που ονομάζεται Μουσά Αλερίκ.

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου Facebook Twitter

Φωτογραφία του εκσκαπτικού μηχανήματος με το οποίο πέρασε τα σύνορα ο Αλερίκ.

Σύλληψη Τούρκου στις Καστανιές Έβρου Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Thrakinea.gr και Radioevros.gr

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM