Προϊόν ΠΟΠ θα γίνει η κορινθιακή σουλτανίνα

Προϊόν ΠΟΠ θα γίνει η κορινθιακή σουλτανίνα Facebook Twitter
0

Εντός του 2018 πρόκειται να έχει συσταθεί ο φορέας εκείνος που θα αναλάβει να «τρέξει» την κατάρτιση του σχετικού φακέλου, ώστε η παραδοσιακή κορινθιακή ελληνική ποικιλία σταφυλιού σουλτανίνα να γίνει Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Pegasus Αγροδιατροφή 7 Grapes, Μάρκος Λέγγας.

Πρόσθεσε, ότι στόχος είναι μέσα στο 2019 ο σχετικός φάκελος να υποβληθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να πάρει στη συνέχεια το δρόμο προς την ΕΕ.

Είμαστε στη διαδικασία συγκέντρωσης του 51% της παραγωγής σταφυλιού σουλτανίνα και διερευνώντας τις προθέσεις αυτών που τη διαχειρίζονται, έχουμε ήδη τη θετική ανταπόκριση των εξαγωγέων και όχι μόνο, είπε ο κ. Λέγγας, στο περιθώριο του Διεθνούς Συνεδρίου Σταφυλιού που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 4ης έκθεσης Freskon.

Στόχος του εγχειρήματος, όπως διευκρίνισε, είναι να θωρακιστεί η σουλτανίνα, έναντι των νέων ποικιλιών, που όπως είπε, έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε ό,τι αφορά ποσότητα και την ευκολία στην καλλιέργεια.

Εμείς θέλουμε να μην εκτοπιστεί και εντέλει χαθεί η ελληνική ποικιλία σταφυλιού σουλτανίνα και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε γρήγορα τις διαδικασίες", σημείωσε ο ίδιος, λέγοντας: η σουλτανίνα εάν συγκριθεί σαν γεύση και σαν ποιοτικά χαρακτηριστικά με όποια νέα ποικιλία και εάν επιλέξετε, είναι ασύγκριτη. Και αυτό δεν είναι κάτι που λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι πελάτες μας.

Μας δίνεται η δυνατότητα να θωρακίσουμε τα προϊόντα μας. Ακόμη δυστυχώς δεν έχουμε αντιληφθεί τη δύναμη που μας δίνει το ΠΟΠ προϊόν, πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ