Σήμερα στην Καρδίτσα η κηδεία του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου

Σήμερα στην Καρδίτσα η κηδεία του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου Facebook Twitter
0

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος σκοτώθηκε προχθές το μεσημέρι, όταν το Μιράζ 2000-5 κατέπεσε στη θάλασσα, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στις 10.30 η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού

Χθες έγινε γνωστό ότι έγινε προσπάθεια επικοινωνίας ανάμεσα στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ για έκφραση συλλυπητηρίων για την απώλεια του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πεσόντος σμηναγού, περιγράφοντας την αυταπάρνηση και την υπέρτατη προσφορά του ως «πράξεις ανεκτίμητης αξίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Χθες ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά και να τους ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του 34χρονου πιλότου.

Επιπλέον, η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε την «υιοθέτηση» των δύο ανήλικων τέκνων του σμηναγού.

Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με απόφαση που είχε πάρει η Ολομέλεια της Βουλής το 2010 επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, η Βουλή θα καλύψει τα έξοδα των ανήλικων παιδιών, μέχρι την ηλικία των 25 ετών,

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ