Ρατσιστικό παραλήρημα από Σύλλογο Γονέων για προσφυγόπουλο σε νηπιαγωγείο - Τι απαντά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας

Ρατσιστικό παραλήρημα από Σύλλογο Γονέων για προσφυγόπουλο σε νηπιαγωγείο - Τι απαντά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Facebook Twitter
11

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ρατσιστικού παραληρήματος και μισαλλοδοξίας και μάλιστα σε βάρος ενός μικρού προσφυγόπουλου που πρόκειται να πάει στο νηπιαγωγείο εκδηλώθηκε πρόσφατα και έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε το astraparis.gr και διαδραματίστηκε στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου, στην περιοχή των φυλακών Χίου. Η καταγγελία στην οποία προέβη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στρέφεται κατά της εγγραφής ενός παιδιού από το Ιράκ και απευθύνεται στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.

Αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018 για να εξετάσει το θέμα και ε συνεχεία προβαίνει στις ακόλουθες διαπιστώσεις: Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο. Εγείρουν θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.

Θέτουν θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και προτείνουν αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

Και το αποκορύφωμα της μισαλλοδοξίας έρχεται με το εξής: «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ' αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης».

Το κείμενο φέρει περί τις 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και γονέων και κηδεμόνων και είναι το ακόλουθο:

Ρατσιστικό παραλήρημα από Σύλλογο Γονέων για προσφυγόπουλο σε νηπιαγωγείο - Τι απαντά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Facebook Twitter

Τι απαντά στο Lifo.gr ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου

«Το παιδί έχει όλες τις προϋποθέσεις για την εγγραφή του στο νηπιαγωγείο και φυσικά έχει εμβολιαστεί με βάση τους προβλεπόμενους κανονισμούς, ενώ η γλώσσα δεν αποτελεί θέμα σε τόσο μικρή ηλικία. Ήδη ο μικρός από το Ιράκ έχει ξεκινήσει να φοιτά μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και νηπιαγωγοί και συμμαθητές το έχουν αγκαλιάσει» εξηγεί στο Lifo.gr, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, κ. Αριστείδης Κελεπερτζής.

Όπως διευκρινίζει, «οι κάτοικοι της Χίου δεν έχουν τέτοιες συμπεριφορές και δεν έχουν προβλήματα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες του νησιού. Τουλάχιστον 12 παιδιά φοιτούν στα νηπιαγωγεία της Χίου και ποτέ μέχρι στιγμής δεν υπήρξε πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον κ. Κελεπερτζή, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ένα δύο γονείς προφανώς παρέσυραν και άλλους μέσα στην άγνοιά τους στην σύνταξη αυτού του ρατσιστικού κειμένου που περιλαμβάνει ανακρίβειες.

Σημειώνεται, ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου δεν πρόκειται να απαντήσει επίσημα κάτι στον Σύλλογο Γονέων «καθώς πρόκειται για σενάρια».

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM