Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του λιμενικού Facebook Twitter
0

Βιντεοσκοπημένο υλικό από το νέο θερμό επεισόδιο που επιχείρησε να προκαλέσει, σήμερα, η τουρκική ακτοφυλακή, κοντά στη Χίο, έφερε στο φως η τηλεόραση του Αντ1.

Στο βίντεο, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής φαίνεται να παρενοχλεί σκάφη του ελληνικού λιμενικού, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ενώ μία λέμβος με μετανάστες είχε περάσει τα σύνορα, η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε δύο σκάφη του λιμενικού από το να πλησιάσουν και να διασώσουν τους μετανάστες.

Μάλιστα τουρκική ακταιωρός μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι Τούρκοι ναυτικοί κινήθηκαν όπως θα έπρεπε να πράξουν αν βρίσκονταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα και, ως εκ τούτου, ήταν δική τους ευθύνη η διάσωση των μεταναστών.

Ωστόσο πληροφορίες που επικαλείται ο Αντ1 κάνουν λόγο για τεχνητή ένταση, αφού όση ώρα η λέμβος με τους μετανάστες βρισκόταν όντως σε τουρκικά νερά, οι Τούρκοι ναυτικοί δεν έκαναν τίποτε απολύτως για να τους διασώσουν.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM