Αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά: Τι λέει η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία

Αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά: Τι λέει η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ένοπλων ληστών που εισέβαλαν σε σπίτι τα ξημερώματα στην Κηφισιά, τραυματίζοντας σοβαρά έναν 52χρονο επιχειρηματία, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Μια πρώτη εικόνα για το πως εκτυλίχθηκαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της ληστείας, έδωσε η σύζυγος του επιχειρηματία.

Σε μια πρώτη περιγραφή των γεγονότων, η γυναίκα είπε στην αστυνομία: «Άκουσα θόρυβο και ξύπνησα πρώτη εγώ. Είδα δύο άτομα με κουκούλες και όπλο πάνω από τα κεφάλια μας. Έβαλα τις φωνές και στη συνέχεια ξύπνησε και ο σύζυγός μου. Ήταν επιθετικοί, μιλούσαν καλά ελληνικά και του είπαν "κάτσε ήσυχα, δώσε μας τα λεφτά". Μέσα στο σπίτι υπήρχε ένα μικρό ποσό».

Η γυναίκα είπε ότι οι δύο δράστες ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Ανέφερε επίσης ότι στη σοφίτα κοιμόταν ο 18χρονος γιος τους.

Αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά: Τι λέει η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία Facebook Twitter
EUROKINISSI

Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού, στην οδό Κηφισού στην Κάτω Κηφισιά στις 5.15 τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, το οποίο δεν διέθετε συναγερμό, και εισήλθαν στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του σπιτιού, όπου κοιμόταν ο 52χρονος με την σύζυγό του. 

Στη σοφίτα βρισκόταν το ένα από τα τρία τους παιδιά. Την ώρα της εισβολής, οι δράστες, αφού έκαναν ένα γρήγορο πέρασμα από τους χώρους του ισογείου, ανέβηκαν στον 1ο όροφο και τότε ο 52χρονος ξύπνησε και βρέθηκε απέναντί τους.

Αντέδρασε και ο ένας από τους δράστες, τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο. Έπεσε στο έδαφος, κατάφερε να σηκωθεί ξανά και τότε, ο δεύτερος δράστης, τον πυροβόλησε δύο φορές από κοντινή απόσταση στην πλάτη.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του.

Γιατροί πολλών υπο-ειδικοτήτων της χειρουργικής συμμετείχαν στην πρώτη πολύωρη επέμβαση.

Το θύμα είχε υποστεί ρήξη ήπατος και νεφρού με τις σφαίρες να έχουν πλήξει δύο σπονδύλους στη θωρακική χώρα και στη μέση. Μετά από επτά ώρες στο χειρουργείο οδηγήθηκε στη ΜΕΘ, ωστόσο επειδή η αιμορραγία συνεχίστηκε.

Ακολούθως μεταφέρθηκε στον αξονικό τομογράφο όπου και αποφασίστηκε να μεταφερθεί εκ νέου στο χειρουργείο.

Μετά και από το 2ο χειρουργείο, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, σε βαθιά καταστολή, ενώ στηρίζεται μηχανικά και η αναπνοή του.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα ακαθάριστα οικόπεδα, πυροπροστασία για τα ακίνητα: Ξαφνικός φόρος 500 ευρώ

Ελλάδα / Ξαφνική δαπάνη μέχρι 500 ευρώ και αλαλούμ από την μελέτη πυροπροστασίας για τα ακίνητα κοντά σε δάσος

Μεθόδους... γεωδαισίας για να δουν αν τα σπίτια τους απέχουν 300 μέτρα από το δάσος αναζητούν χιλιάδες πολίτες - «Θα είμαστε ελαστικοί», έχει διαμηνύσει ο υπουργός Περιβάλλοντος - Οι διευκρινίσεις του αρμόδιου γενικού γραμματέα Ευθύμιου Μπακογιάννη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί ο Νόμος περί προστασίας των πολιτών απο εισβολές κακοποιών στοιχείων στα σπίτια τους. Απαράδεκτο να μήν μπορείς να προστατέψεις το σπίτι την οικογένεια και την ίδια σου την ζωή απο τους εγκληματίες και άν το κάνεις να βρίσκεσαι και κατηγορούμενος.