«Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»: Από σήμερα οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο

«Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»: Από σήμερα οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» για Αττική αλλά Νότιο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ, εκ των οποίων η επιδότηση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 17.500 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στη διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διπλασιάστηκαν οι πόροι του προγράμματος προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Έτσι, το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος μαζί με τα τραπεζικά δάνεια αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Ήδη έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα, τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου και για Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου.

Για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδα και Πελοποννήσου, εξαντλήθηκαν ήδη τα κονδύλια του προγράμματος επιδότησης, καθώς με τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν από τη Δευτέρα, δεσμεύτηκε το σύνολο των διαθέσιμων πόρων μετά και την απόφαση για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM