Τουρκικά drone με κατασκοπευτικές δυνατότητες επιχειρούν πάνω από το Αιγαίο

Τουρκικά drone με κατασκοπευτικές δυνατότητες επιχειρούν πάνω από το Αιγαίο Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν, για πρώτη φορά σήμερα, πως μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη συμμετέχουν σε αποστολές πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος και την υπόλοιπη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, τα drone τύπου Anka κατασκευάζονται στην Τουρκία και έχουν κατασκοπευτικές δυνατότητες.

Αρχικά είχαν εξοπλίσει τον στρατό ξηράς της Τουρκίας όμως πλέον χρησιμοποιούνται και από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι η πρώτη φορά που η δράση των τουρκικών drones στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο επιβεβαιώνεται επισήμως.

Το Anka έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί ακόμα και για 24 ώρες πριν χρειαστεί ανεφοδιασμό ενώ, το συγκεκριμένο μοντέλο, χρησιμοποιήθηκε και στη στρατιωτική επέμβαση στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν.

Μετά την ανακοίνωση, εθνικιστικά μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα σχολίασαν πως οι αποστολές των Anka στο Αιγαίο συνιστούν σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρυστιανού κατά ΕΡΤ και Ζούλα για Τέμπη: Για ποιο λόγο πληρώνεστε από τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι από τη ΝΔ

Ελλάδα / Καρυστιανού κατά ΕΡΤ και Ζούλα για Τέμπη: Θεωρείτε ασήμαντη την πρωτοβουλία 1,5 εκατ. πολιτών και δεν την αναφέρατε;

«Με ποια λογική κρίθηκε ότι το θέμα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες;» ρωτά η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» και σημειώνει ότι τα στελέχη της ΕΡΤ πληρώνονται από τους φορολογούμενους και όχι από τα ταμεία της ΝΔ
NEWSROOM