Άγνωστο επεισόδιο ανοιχτά της Ρόδου: Σκάφος του Λιμενικού έριξε προειδοποιητικά πυρά σε τουρκικό πλοίο

Άγνωστο επεισόδιο ανοιχτά της Ρόδου: Σκάφος του Λιμενικού έριξε προειδοποιητικά πυρά σε τουρκικό πλοίο Facebook Twitter
EUROKINSSI
0

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα επεισόδιο, με ένοπλη εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού πλοίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει το Βήμα, το περιστατικό σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου, λίγα 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα σκάφος του λιμενικού εντόπισε νύχτα το τουρκικό πλοίο να πλέει παρανόμως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Όταν το κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο, ο Τούρκος καπετάνιος έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παράλια.

Στη συνέχεια, το σκάφος του λιμενικού το κυνήγησε και κάποια στιγμή υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών από το ελληνικό εναντίον του τουρκικού πλοίου.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβεβαίωσε το περιστατικό. Δεν είναι γνωστό αν προκλήθηκαν ζημιές στο τουρκικό σκάφος, ενώ οι τουρκικές αρχές δεν ανακοίνωσαν το περιστατικό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινήσεις

Ελλάδα / Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινίσεις

«Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε», είχε γράψει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
NEWSROOM